testiranje ubrzanog plaćanja finansijskih institucija tokenizovanom američkom valutom

Bankarski giganti i njujorški Fed započinju tromesečni program digitalnog dolara

BankeHi-techNovacSvet

16.11.2022 08:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bankarski giganti i njujorški Fed započinju tromesečni program digitalnog dolara Bankarski giganti i njujorški Fed započinju tromesečni program digitalnog dolara
Nekoliko globalnih finansijskih grupacija započeće 12-nedeljni pilot program digitalnog dolara, u saradnji sa bankom Federalnih rezervi Njujorka, ogrankom američke centralne banke. Citigroup, HSBC Holdings,... Bankarski giganti i njujorški Fed započinju tromesečni program digitalnog dolara

Nekoliko globalnih finansijskih grupacija započeće 12-nedeljni pilot program digitalnog dolara, u saradnji sa bankom Federalnih rezervi Njujorka, ogrankom američke centralne banke.

Citigroup, HSBC Holdings, Mastercard i Wells Fargo & Co su među finansijskim kompanijama koje učestvuju u eksperimentu sa Centrom za inovacije njujorškog Feda, prenosi Reuters. Projekat, koji se zove Mreža regulisane odgovornosti, biće sproveden u kontrolnom okruženju i koristiće simulirane podatke, saopštio je njujorški Fed.

Biće testirano na koje sve načine banke i druge finansijske institucije koje koriste digitalne tokene (u fiksnom paritetu 1:1 sa fizičkim dolarom) u zajedničkoj bazi podataka mogu pomoći da se ubrzaju plaćanja.

Ranije ovog meseca, Mišel Nil (Michelle Neal), šefica grupacije za trgovinu njujorškog Feda, rekla je da vidi potencijal u korišćenju digitalnog dolara centralne banke kako bi se ubrzalo vreme potrebno za poravnanje na valutnim tržištima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...