najbolji rezultati u deceniji

UniCredit Grupa zabeležila rekordan četvrti kvartal u 2022. godini

BankeU fokusu

31.1.2023 18:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

UniCredit Grupa zabeležila rekordan četvrti kvartal u 2022. godini UniCredit Grupa zabeležila rekordan četvrti kvartal u 2022. godini
UniCredit Grupa zabeležila je rekordan četvrti kvartal 2022. godine, dok su godišnji rezultati za celu prošlu godinu najbolji u deceniji, saopšteno je u utorak... UniCredit Grupa zabeležila rekordan četvrti kvartal u 2022. godini

UniCredit Grupa zabeležila je rekordan četvrti kvartal 2022. godine, dok su godišnji rezultati za celu prošlu godinu najbolji u deceniji, saopšteno je u utorak iz italijanske centrale.

Andrea Orćel, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Grupe tim povodom rekao je da je UniCredit postigao rekordan set finansijskih rezultata koji pokazuju značajan napredak u industrijskoj transformaciji Grupe kao i njihovu sposobnost da obezbede odlične performanse tokom celog tog ciklusa.

„Ostvarili smo celogodišnji neto profit od 5,2 milijarde evra, što je naš najbolji rezultat u poslednjih deset godina. Naš fokus na rast, troškovna disciplina i kapitalna efikasnost podigli su RoTE na 10,7 procenata, nadmašivši cilj iz UniCredit Unlocked plana“, rekao je on, prenosi Beta.

Kako je pojasnio, ovo uključuje i formirana značajna rezervisanja kao i proaktivne mere za unapređenje postojećih linija odbrane, ojačavajući snažan bilans stanja Grupe i sposobnost da prebrodi tekuću neizvesnost.

„Postigli smo rast osmi uzastopni kvartal, što je jasan dokaz transformisanog UniCredita koji je dokazao otpornost i snagu“, istakao je Orćel.

Dodao je da Grupa ispunjava posvećenost prema akcionarima, kroz održivu i atraktivnu politiku raspodele, uz istovremeno očuvanje jačine kapitala.

Ukazao je da je, dok se suočava sa 2023. godinom, UnikCedit jači nego ikad, i dobro je pozicioniran da uspe.

„Čvrsto smo fokusirani na izvršavanje plana UniCredit Unlocked i gledamo u budućnost sa samopouzdanjem“, istakao je Orćel.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...