Najniže cene u središnjem regionu

Prosečna cena kvadrata stana u Crnoj Gori u novogradnji 1.530 evra

NekretnineNovac

1.3.2024 11:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Prosečna cena kvadrata stana u Crnoj Gori u novogradnji 1.530 evra Prosečna cena kvadrata stana u Crnoj Gori u novogradnji 1.530 evra
Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prošloj godini je iznosila je 1.530 evra, pokazali su podaci Monstata. Statističari su... Prosečna cena kvadrata stana u Crnoj Gori u novogradnji 1.530 evra

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prošloj godini je iznosila je 1.530 evra, pokazali su podaci Monstata.

Statističari su kazali da je prosečna cena kvadrata stana u novogradnji u Podgorici iznosila 1.590 evra, u primorskom regionu 1.580 evra, u središnjem 696 evra, a u severnom regionu 1.220 evra, prenosi Mina.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj meri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

„Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosečna cena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosečna cena će biti veća“, navodi se u saopštenju.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u prošloj godini je iznosila 1.560 evra, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 589 evra.

Iz Monstata su objasnili da se u obračun prosečne cene kvadratnog metra stana u novogradnji u obzir uzimaju samo stanovi koji su prvi put prodati na tržištu, odnosno za koje je prvi put zaključen kupoprodajni ugovor.

Predmet posmatranja ovog istraživanja nisu stanovi starog stambenog fonda, niti ostale vrste nepokretnosti – poslovni objekti, zemljište i drugo. Istraživanje ne predstavlja odraz ponude i potražnje novih stanova na tržištu, već cene obračunate na osnovu zaključenih kupoprodajnih ugovora.

 • SABRINA

  1.3.2024 #1 Author

  Ove cene kvadrata su stvarno povoljne u odnosu na one u Srbiji…o Beogradu da ne pričamo.

  Odgovori

 • Lelica

  2.3.2024 #3 Author

  Svakako su povoljnije cene u odnosu na Srbiju

  Odgovori

 • DUCA

  3.3.2024 #4 Author

  Stvarno povoljno.

  Odgovori

 • Grocka

  3.3.2024 #5 Author

  Ocekivano

  Odgovori

 • REA

  3.3.2024 #6 Author

  Lepo je sve to,ali sta raditi sa stanom dole pola godine kad nije sezona?

  Odgovori

 • SHALIMAR

  3.3.2024 #7 Author

  I kod njih je ozbiljno skočila cena kvadrata…

  Odgovori

 • zoi

  3.3.2024 #8 Author

  svugde je isto stanje

  Odgovori

 • Boba321

  3.3.2024 #9 Author

  Mnogo povoljnije nego kod nas

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.