problemi svetskog trgovinskog lanca

Walmart gubi tri milijarde dolara godišnje zbog sve češćih krađa u prodavnicama

Firme u fokusuNovacSvet

8.12.2022 14:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Walmart gubi tri milijarde dolara godišnje zbog sve češćih krađa u prodavnicama Walmart gubi tri milijarde dolara godišnje zbog sve češćih krađa u prodavnicama
Izvršni direktor Walmarta Dag Mekmilion (Doug McMillon) rekao je da bi sve veće krađe u prodavnicama mogle dovesti do zatvaranja prodajnih mesta i povećanja... Walmart gubi tri milijarde dolara godišnje zbog sve češćih krađa u prodavnicama

Izvršni direktor Walmarta Dag Mekmilion (Doug McMillon) rekao je da bi sve veće krađe u prodavnicama mogle dovesti do zatvaranja prodajnih mesta i povećanja cena ako se tako nastavi.

„Krađa je problem, i ima je sve više u poređenju sa prethodnim periodima“, rekao je on u utorak za američku mrežu CNBC i dodao da ako se to vremenom ne ispravi, cene će biti veće ili će se prodavnice zatvoriti.

Pored Walmartovih bezbednosnih mera prema lokaciji prodavnice, lokalni organi za sprovođenje zakona koji rade sa menadžerima prodavnica takođe pokušavaju da spreče krađu, prenosi Anadolu Agency Mekmilianove reči.

Prema procenama, najveći svetski trgovinski lanac na malo gubi tri milijarde dolara svake godine zbog krađe u prodavnicama.

Finansijski direktor ove kompanije Majkl Fidelke (Michael Fiddelke) rekao je prošlog meseca da je krađa porasla za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, uzrokujući više od 400 miliona dolara gubitaka samo ove godine u maloprodaji.

  • GOCA BG

    9.12.2022 #1 Author

    Cim se udvostrucila kradja,onda je ozbiljna kriza i kod njih…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...