mešoviti rezultati indeksa na beogradskoj berzi

Akcije poljoprivrednog društva Vojvodina podigle promet

BerzaNovacSrbijaVesti

10.8.2021 18:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Akcije poljoprivrednog društva Vojvodina podigle promet Akcije poljoprivrednog društva Vojvodina podigle promet
Promet na Beogradskoj berzi porastao je u utorak na 37,9 miliona dinara (322,5 hiljada evra), podstaknut trgovanjem akcijama na Multilateralnoj trgovinskoj platformi (MTP). Indeksi... Akcije poljoprivrednog društva Vojvodina podigle promet

Promet na Beogradskoj berzi porastao je u utorak na 37,9 miliona dinara (322,5 hiljada evra), podstaknut trgovanjem akcijama na Multilateralnoj trgovinskoj platformi (MTP).

Indeksi su imali mešovite rezultate. BELEX 15 je mirovao na nivou od 785,10 poena, a BELEXlajn je oslabio za više od 0,1 odsto na 1.673,34 poena.

Na Open Marketu je jedino Naftna industrija Srbije imala promet vredan pomena, koji je iznosio 1,9 miliona dinara, a ostvaren je po nepromenjenoj ceni od 608 dinara, prenosi Tanjug.

Na MTP tržištu je dominiralo poljoprivredno društvo „Vojvodina“ iz Sombora, čija je akcija uzletela za 50 procenata na 2.700 dinara, uz zavidnu realizaciju od 19 miliona dinara.

Solidno trgovanje, vredno nešto manje od 16,8 miliona dinara, zabeležilo je beogradsko preduzeće Tehnohemija, ali uz oštar pad cene od oko 16,7 procenata na 250 dinara po akciji.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 24,93 odsto, u kupovini 49,85 procenata, a u prodaji nisu učestvovali.

Državnim obveznicama Srbije nije trgovano na Berzi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...