Kineski gigant e-trgovine započeo pilot projekat u Španiji

Alibaba širi poslovanje u Evropi

SvetVesti

16.6.2023 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Alibaba širi poslovanje u Evropi Alibaba širi poslovanje u Evropi
Kineska kompanija za e-trgovinu Alibaba saopštila je da će joj prioritet biti širenje poslovanja u Evropi. Prema rečima predsednika Alibaba Group Džona Majkla Evansa... Alibaba širi poslovanje u Evropi

Kineska kompanija za e-trgovinu Alibaba saopštila je da će joj prioritet biti širenje poslovanja u Evropi. Prema rečima predsednika Alibaba Group Džona Majkla Evansa (John Michael Evans), kompanija je pokrenula pilot projekat u Španiji, a po istom modelu će raditi i u drugim zemljama.

„U budućnosti ćemo se više usresrediti na lokalna preduzeća, pa će ono što mi u Kini nazivamo TMall postati TMall u Evropi, što znači da ćemo služiti lokalnim robnim markama i lokalnim kupcima na lokalnim tržištima“, rekao je Evans na tehnološkoj konferenciji u Parizu, prenosi Seebiz.

Kompanija Alibaba najavila je u martu da će se podeliti na šest delova i razmotriti mogućnost prikupljanja inicijalnih ponuda i izlaska na berzu za većinu njih, nakon dvogodišnjeg regulatornog pritiska u matičnoj Kini.

„Pokrenuli smo pilot projekat u Španiji koji ćemo da proširimo širom Evrope“, naveo je Evans. Poslovanje u e-trgovini biće podeljeno na domaći i inostrani deo. Alibabini servisi Taobao i TMall trenutno su dominantne digitalne platforme za trgovinu u Kini.

  • MARA

    17.6.2023 #1 Author

    Kada je elektronska trgovina u pitanju to je buducnost

    Odgovori

  • ŽIZI

    18.6.2023 #2 Author

    Vrlo brzo će i na ostale…

    Odgovori

  • CIGI

    18.6.2023 #3 Author

    Vecina I prelazi na online prodaje, u treba da se siri.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...