Kompanija Džefa Bezosa će do 2025. svu struju proizvoditi iz obnovljivih izvora

Amazon, Shell i Eneco grade veliki vetropark 20 km od holandske obale

Hi-techLifestyleSvetVesti

9.2.2021 10:48 Autor: Marko Miladinović 0

Amazon, Shell i Eneco grade veliki vetropark 20 km od holandske obale Amazon, Shell i Eneco grade veliki vetropark 20 km od holandske obale
Krajem decembra kompanija Amazon postala je najveći globalni kupac električne energije iz obnovljivih izvora, a sada je objavila da investira u veliki ofšor vetropark... Amazon, Shell i Eneco grade veliki vetropark 20 km od holandske obale

Krajem decembra kompanija Amazon postala je najveći globalni kupac električne energije iz obnovljivih izvora, a sada je objavila da investira u veliki ofšor vetropark na samo 20 kilometara od obale Holandije.

Tehnološki gigant učestvuje u konzorcijumu koga još, pored njega, čine kompanije Shell i Eneco, i po realizaciji čitavog projekta nabavljaće polovinu kreirane struje iz ovog pogona za svoje potrebe.

Vetropark bi trebalo da bude izgrađen do 2023. godine, sa instaliranom snagom od 759 MW i mogućnošću da proizvodi 3,3 TWh na godišnjem nivou, što je ekvivalent količine električne energije koju potroši million holandskih domaćinstava.

Kompanija Džefa Bezosa (Jeff Bezos) je tokom 2019. godine objavila po mnogima ambiciozan plan da do 2030. svu svoju struju nabavlja iz obnovljivih izvora. Ovom investicijom, međutim, taj cilj mogao bi da bude ostvaren i do 2025.

Cena izgradnje novog vetroparka još uvek nije objavljena u stranim medijima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...