Bafetova investicija u tehnološki sektor

Berkshire Hathaway otkupio 11 odsto vlasništva HP

BerzaInvesticijeNovacSvetVesti

7.4.2022 18:33 Autor: Vladimir Jokanović 1

Berkshire Hathaway otkupio 11 odsto vlasništva HP Berkshire Hathaway otkupio 11 odsto vlasništva HP
Multinacionalna kompanija Berkshire Hathaway kojom upravlja američki milijarder Voren Bafet (Warren Buffett) otkupila je deo akcija kompanije za proizvodnju računara i štampača HP Inc... Berkshire Hathaway otkupio 11 odsto vlasništva HP

Multinacionalna kompanija Berkshire Hathaway kojom upravlja američki milijarder Voren Bafet (Warren Buffett) otkupila je deo akcija kompanije za proizvodnju računara i štampača HP Inc u vrednosti 4,2 milijarde dolara.

Kupovina 121 miliona akcija HP bila je treća investicija kompanije Berkshire Hathaway u poslednjih mesec dana koja je vredela više milijardi dolara. Pre toga Berkshire Hathaway otkupila je akcije osiguravajućeg društva Alleghany za 11,6 milijardi dolara, kao i akcije energetske kompanije Occidental Petroleum za 7,5 milijardi dolara, prenosi Financial Times.

Berkshire Hathaway stekao je oko 11 odsto vlasništva u HP, čije su akcije ojačale za oko 15 odsto nakon vesti o prodaji akcija. Iako je HP za jedno od prestižnih imena u tehnološkom sektoru, o njemu se malo govorilo u protekloj deceniji. Od 2009. akcije HP porasle su za manje od 50 odsto, dok su druge tehnološke kompanije stekle višestruku vrednost na berzi, prenosi CNBC.

Dodavanje akcija HP u portfelj Berkshire Hathaway sugeriše da Bafet i dalje veruje u korporativnu Ameriku i američku ekonomiju, čak i dok rat u Ukrajini uvećava mogućnost usporavanja ekonomskog rasta i visoke inflacije.

  • LIMUN ŽUT

    7.4.2022 #1 Author

    Sada je pravo vreme za njega, prav situaciju je potrebno iskoristiti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...