skočile akcije na njujorškoj berzi

Dow Jones indeks dostigao rekordnu vrednost

BerzaNovacVesti

11.8.2021 18:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dow Jones indeks dostigao rekordnu vrednost Dow Jones indeks dostigao rekordnu vrednost
Akcije na Njujorškoj berzi su ojačale u sredu nakon objave izveštaja o inflaciji u SAD u julu, čiji rast nije bio toliki koliko su... Dow Jones indeks dostigao rekordnu vrednost

Akcije na Njujorškoj berzi su ojačale u sredu nakon objave izveštaja o inflaciji u SAD u julu, čiji rast nije bio toliki koliko su se pribojavali investitori.

Industrijski indeks Dow Jones skočio je za 182 poena ili 0,5 odsto i dostigao novi rekord od 35.440 poena, izvestio je CNBC, a preneo Tanjug.

Referentni indeks S&P 500 je porastao za 0,15 procenata takođe na najviši nivo od 4.445 bodova, dok je tehnološki Nasdaq Composite oslabio za 0,2 procenta na 14.761 poen.

Prinosi na desetogodišnje američke državne hartije od vrednosti potonuli su nakon izveštaja o potrošačkim cenama, odustavši od ranijih dobitaka, i kreću se oko 1,344 odsto.

Pored toga, pale su i cene nafte nakon informacije da je Bela kuća pozvala OPEK i njene saveznike da povećaju proizvodnju nafte kako bi podržali globalni oporavak od pandemije.

Fjučersi američke nafte WTI oslabili su za više od jedan odsto na oko 67,44 dolara po barelu, a u istom procentu je pala i cena evropske referentne nafte Brent na oko 69,85 dolara za barel.

Reuters izveštava da se na silaznoj putanji nalazi i dolar, posle podataka o inflaciji, i da je prema poslednjim raspoloživim podacima u padu za 0,078 procenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...