Investitori razočaran rezultatima kompanija sa londonske berze

Pad evropskih akcija zbog loših korporativnih zarada

BerzaEU

21.2.2024 14:31 Autor: Vladimir Jokanović 0

Pad evropskih akcija zbog loših korporativnih zarada Pad evropskih akcija zbog loših korporativnih zarada
Vrednosti berzanskih indeksa oslabile su u ranom trgovanju u sredu, jer su investitori reagovali na niz razočaravajućih korporativnih rezultata, posebno kompanija sa britanske berze.... Pad evropskih akcija zbog loših korporativnih zarada

Vrednosti berzanskih indeksa oslabile su u ranom trgovanju u sredu, jer su investitori reagovali na niz razočaravajućih korporativnih rezultata, posebno kompanija sa britanske berze.

Londonski FTSE 100 oslabio je za 0,6 odsto, povučen oštrim padom vrednosti akcija banke HSBC i kompanije Glencore. Akcije HSBC izgubile su 6,7 procenata vrednosti nakon što je banka prijavila pad kvartalne dobiti od 80 odsto na godišnjem nivou, prenosi Financial Times.

Akcije multinacionalne kompanije Glencore sa sedištem u Švajcarskoj oslabile su za 5,8 odsto nakon što je njena godišnja zarada prepolovljena. Stoxx Europe 600 izgubio je 0,3 odsto vrednosti, dok su francuski Cac 40 i nemački Dax ostali nepromenjeni.

Ugovori koji prate referentni indeks Wall Streeta S&P 500 i tehnološki Nasdaq Composite opali su za 0,3, odnosno 0,5 odsto, uoči početka trgovačke sesije u Njujorku.

Fjučersi na američke akcije opali su uoči objavljivanja zapisnika sa poslednjeg sastanka o politici Federalnih rezervi, kao i dugo očekivane zarade kompanije Nvidia, kasnije u sredu, prenosi Bloomberg. Očekuje se da će Nvidia imati najbolji učinak među kompanijama izlistanim u S&P 500 ove godine, nakon što je utrostručila vrednost prošle godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...