Četvorostruki svetski šampion ide u penziju

Fetel se povlači iz Formule 1 na kraju sezone

AutomobiliLifestyleSvetVesti

28.7.2022 17:45 Autor: Stanislav Stanišić 1

Fetel se povlači iz Formule 1 na kraju sezone Fetel se povlači iz Formule 1 na kraju sezone
Četvorostruki šampion Sebastijan Fetel (Sebastian Vettel) saopštio je preko svog Instagram naloga da se povlači se iz Formule 1 na kraju ove sezone. Nemac,... Fetel se povlači iz Formule 1 na kraju sezone

Četvorostruki šampion Sebastijan Fetel (Sebastian Vettel) saopštio je preko svog Instagram naloga da se povlači se iz Formule 1 na kraju ove sezone.

Nemac, koji je debitovao sa BMW Zauberom na Velikoj nagradi Sjedinjenih Američkih Država 2007. godine, osvojio je sva četiri šampionata sa Red Bullom između 2010. i 2013. godine i treći je na listi najuspešnijih svih vremena sa 53 pobede.

Posle uspeha sa Red Bullom njegov šestogodišnji boravak u Ferrariju nije doneo toliko željenu petu titulu, dok je u godinu i po dana ugovora sa Aston Martinom koji se završava krajem 2022. godine osvojio samo jedno pobedničko postolje.

Najava povlačenja stiže uoči Velike nagrade Mađarske, koja je na programu poslednjeg dana jula na Hungaroringu u Budimpešti.

„Imao sam privilegiju da radim sa mnogim fantastičnim ljudima u Formuli 1 u proteklih 15 godina i svima se zahvaljujem“, rekao je Fetel, a prenosi zvanični sajt Formule 1.

„U protekle dve godine bio sam vozač Aston Martina – i bez obzira što naši rezultati nisu bili tako dobri kao što smo se nadali, zadovoljan sam saradnjom. Njihov tim se planira za potrebe takmičenja na najvišem nivou i verujem u uspeh u godinama koje dolaze. Zadovoljan sam što sam sarađivao i uživao u radu sa sjajnim ljudima. Sve kolege vozači, menadžeri, inženjeri, mehaničari i ostatak tima – su ambiciozni, sposobni, stručni, posvećeni i prijateljski raspoloženi, i želim im da ostvare svoje snove, dodao je Fetel.

„Nadam se da je moje angažovanje doprinelo razvoju tima koji će pobeđivati u budućnosti, a ja ću raditi koliko mogu od sada do kraja godine,U poslednjih deset trka očekujte moj maksimum“, naveo je Fetel.

Istakao je da je odluku o penzionisanju teško doneo i da je o tome dosta razmišljao.

„Kada se završi sezona ostaje mi da razmislim na šta ću se u budućnosti fokusirati. Pre svega želim da provedem više vremena sa porodicom. Moje današnje obraćanje nije pozdrav, već isticanje zahvalnosti svima, posebno navijačima, bez čije strastvene podrške Formula 1 ne bi mogla da postoji“, rekao je Fetel.

  • GOCA BG

    5.8.2022 #1 Author

    15 godina u formuli 1,zasluzena penzija i da uziva u njoj…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...