Krajem septembra gasovodi su oštećeni u eksplozijama na četiri mesta,

Gas više ne curi iz Severnog toka

BiznisEUInfrastrukturaSvetVesti

15.10.2022 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 20

Gas više ne curi iz Severnog toka Gas više ne curi iz Severnog toka
Švedska obalska straža potvrdila je, nakon kontrole, da se više ne vidi da gas ističe iz gasovoda Severni tok. Curenje gasa u švedskom isključivo... Gas više ne curi iz Severnog toka

Švedska obalska straža potvrdila je, nakon kontrole, da se više ne vidi da gas ističe iz gasovoda Severni tok.

Curenje gasa u švedskom isključivo ekonomskom pojasu više nije vidljivo, rekli su iz obalske straže, nakon kontrole tog područja, prenosi Mina pozivajući se na SEEbiz.

Zvaničnici su u sredu rekli da se još mogu videti mehurići gasa kako izlaze iz gasovoda Severni tok 2 stvarajući talase na vodi veličine oko deset metara.

Krajem septembra gasovodi su oštećeni u eksplozijama na četiri mesta, dva u švedskim vodama i dva u danskim. Veruje se da je reč o sabotaži i otvorena je istraga.

Incident se dogodio u trenutku visokih napetosti između Evropske unije i Rusije zbog rata u Ukrajini. Danske vlasti objavile su ranije da ne veruju da gas još ističe iz delova gasovoda u njihovoj ekonomskoj zoni.

Rusija odbacuje optužbe da je odgovorna za oštećenje gasovoda i traži da bude uključena u istragu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...