Kripto berza dužna da isplati više od tri miliona evra

Holandska centralna banka kaznila Binance zbog kršenja pravila o registraciji

BankeEUHi-techNovacVesti

18.7.2022 18:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Holandska centralna banka kaznila Binance zbog kršenja pravila o registraciji Holandska centralna banka kaznila Binance zbog kršenja pravila o registraciji
Holandska centralna banka (DNB) propisala je kaznu u vrednosti preko tri miliona evra zbog pružanja usluga bez odgovarajuće registracije kripto berzi Binance, koja već... Holandska centralna banka kaznila Binance zbog kršenja pravila o registraciji

Holandska centralna banka (DNB) propisala je kaznu u vrednosti preko tri miliona evra zbog pružanja usluga bez odgovarajuće registracije kripto berzi Binance, koja već neko vreme pokušava da zadobije naklonost evropskih zakonodavaca.

Iz centralne banke je saopšteno da je najveća kripto berza na svetu prekršila pravila prema kojima se o kripto kompanija zahteva da se registruju kako bi mogle da nude svoje usluge u Holandiji, piše Finacial Times.

Novčana kazna propisana kripto berzi Binance je povećana zbog ozbiljnosti prekršaja u okviru holandskih standarda, saopšteno je iz banke. Berza je koristila svoju prednost u odnosu na konkurenciju tako što nije izmirivala svoje obaveze prema centralnoj banci i preskakala obavezne troškove, kršeći tako pravila od maja 2020. godine.

Ipak, iz banke navode da je kripto berza nedavno podnela zahtev za regulaciju poslovanja, čime je kazna svedena na ukupno 3,3 miliona evra.

Iz kompanije Binance je saopšteno da iako ne se ne slažu sa DNB u svakom aspektu, poštuju autoritet i profesionalnost holandskih regulatora kada je u pitanju propisivanje pravila koja smatraju potrebnim, dodajući da će nakon razrešenja situacije uspostaviti tradicionalniji model poslovanja u ovoj zemlji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...