znatni dobici na beogradskoj berzi

Indeksi skočili, trgovanje živnulo

BerzaNovacSrbijaVesti

31.8.2021 19:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Indeksi skočili, trgovanje živnulo Indeksi skočili, trgovanje živnulo
Poslednji trgovački dan u ovom mesecu, indeksi Beogradske berze su zaključili sa znatnim dobicima, a živnulo je i trgovanje akcijama. Ukupan promet na berzi... Indeksi skočili, trgovanje živnulo

Poslednji trgovački dan u ovom mesecu, indeksi Beogradske berze su zaključili sa znatnim dobicima, a živnulo je i trgovanje akcijama.

Ukupan promet na berzi iznosio je više od 13,7 miliona dinara (blizu 117 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je skočio za nepunih 0,7 odsto na 805,01 poena, a BELEXlajn je porastao za skoro 0,6 procenata na 1.712,12 poena.

Na trgovanju su dominirali Komercijalna banka i Naftna industrija Srbije.

Preferencijalna akcija Komercijalne banke je zabeležila uspon od 1,5 odsto na 1.550 dinara, a isprometovana je za 6,2 miliona dinara, dok je NIS istrgovan za oko pet miliona dinara po ceni od 610 dinara, za gotovo jedan odsto niže nego u ponedeljak.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas je predvodio dobitnike dana sa rastom vrednosti od 3,1 procenat na 16.500 dinara uz promet od 0,8 miliona dinara, dok je vranjski proizvođač grejnih tela i štednjaka Alfa plam oslabio za 0,6 odsto na 31.800 dinara, uz realizaciju neznatno manju od 0,5 miliona dinara, prenosi Tanjug.

Akcijama „Dunav osiguranja“, koje su ojačale za 1,4 odsto na 3.599 dinara, trgovano je u iznosu ispod 0,5 miliona dinara, a među dobitnicima se našao i Aerodrom „Nikola Tesla“ koji je zaključio dan s dobitkom od 2,1 odsto na 1.049 dinara, uz promet vredan nepunih 0,4 miliona dinara.

Na MTP tržištu je poljoprivredno društvo Omoljica zabeležilo snažan pad cene od čak 7,7 procenata na 3.600 dinara, uz realizaciju iznad četvrt miliona dinara.

Strani investitori su i danas apstinirali od učešća na domaćem tržištu akcija, a ni državnim dužničkim papirima nije trgovano na berzi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...