planirano zaposlenje još 260 radnika u 2024. godini

Italijanski Aunde u Leskovcu otvorio fabriku za proizvodnju automobilskih presvlaka

SrbijaVesti

24.10.2023 14:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Italijanski Aunde u Leskovcu otvorio fabriku za proizvodnju automobilskih presvlaka Italijanski Aunde u Leskovcu otvorio fabriku za proizvodnju automobilskih presvlaka
Italijanska kompanija Aunde, koja proizvodi presvlake za automobilsku industriju, otvorila je u utorak u Leskovcu fabriku, drugu u Srbiji, u kojoj radi 300 ljudi,... Italijanski Aunde u Leskovcu otvorio fabriku za proizvodnju automobilskih presvlaka

Italijanska kompanija Aunde, koja proizvodi presvlake za automobilsku industriju, otvorila je u utorak u Leskovcu fabriku, drugu u Srbiji, u kojoj radi 300 ljudi, a dogodine bi trebalo da bude zaposleno još 260.

Objekat fabrike se prostire na oko 13.000 kvadrata, a probna proizvodnja je počela u avgustu, prenosi Beta.

Otvaranju fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar privrede Slobodan Cvetković, direktor kompanije Anino de Venecija, ambasador Italije Luka Gori i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Vučić je rekao da je predstavnicima Aunda preporučio da otvore pogon i u Vranju gde postoje iskusni tekstilni radnici. On je zahvalio vlasnicima kompanije što su u Leskovcu zaposli radnike fabrike Janci koja je otišla u stečaj.

Aunde i u Jagodini, gde posluje devet godina, ima fabriku gde proizvodi presvlake za automobile i u kojoj je zaposleno 900 ljudi.

Aunde grupa je osnovana 1899. godine i jedna je od vodećih svetskih kompanija u svojoj delatnosti, sa više od 40 pogona u 20 zemalja. 

Kompanija Aunde Italija je potpisala dugoročni sporazum sa Stellantisom, koji će realizovati Aunde Srbija, a radiće navlake za automobile Fiat Panda, Fiat 600 i Alfa Kid proizvedene u Kragujevcu.

  • SHALIMAR

    24.10.2023 #1 Author

    Sve je to lepo,ali mi imamo dobre fabrike koje se bave ovom delatnoscu,njima treba drzava treba da subvencije i bespovratna sredstva da nase firme dobro rade i zaposle nase ljude,a ne strane firme koje izvlace kapital iz zemlje.

    Odgovori

  • KIMCHI

    24.10.2023 #2 Author

    Samo da ne nastavi trend zatvaranja posle par godina

    Odgovori

  • Inquiete

    24.10.2023 #3 Author

    Lepo, samo da novozaposleni ne rade u pelenama jer je zabranjen odlazak u toalet, bez pauze i da se ne vrši mobing kao u Yuri. I sve to za ČAK minimalac.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...