nastavak sezone nakon pandemije u zemlji izlazećeg sunca

Južnokorejski turisti spremni da pohrle u Japan

LifestyleSvetTurizamVesti

28.5.2022 15:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

Južnokorejski turisti spremni da pohrle u Japan Južnokorejski turisti spremni da pohrle u Japan
Turističke agencije koje se bore sa niskom potražnjom za putovanjima usled pandemije Covid-19, trebalo bi da iskoriste odluku Japana da ublaži ograničenja ulaska stranim... Južnokorejski turisti spremni da pohrle u Japan

Turističke agencije koje se bore sa niskom potražnjom za putovanjima usled pandemije Covid-19, trebalo bi da iskoriste odluku Japana da ublaži ograničenja ulaska stranim turistima od sledećeg meseca.

One očekuju da će više južnokorejskih turista svoj odmor provesti u susednoj zemlji, što će poslužiti kao katalizator u revitalizaciji spore turističke industrije, piše KoreaTimes.

Kako se navodi u saopštenju agenicja, doći će do značajnog povećanja broja južnokorejskih turista u Japan, jer će japanska vlada proširiti broj ljudi na dnevnom nivou kojima je dozvoljen ulazak u zemlju od sledećeg meseca i osloboditi ih strogih karantinskih uslova.

„Naša kompanija trenutno prima rezervacije za turističke pakete za Japan koji bi se realizovali posle 20. jula. Razumemo da i druge turističke agencije takođe planiraju slične ponude i prihvataju rezervacije“, rekao je portparol lokalne turističke agencije Modetour, i dodao da je odziv kupaca mnogo bolji nego što se očekivalo, te da će osim Hokaida, proširiti svoju ponudu i na druge regiona zemlje izlazećeg sunca.

Veri Good Tour, lokalna turistička agencija, takođe je saopštila da je 1.365 programa obilaska Osake i Kobea rasprodato u roku od samo dva sata od pozitivnih vesti.

Njihovi potezi da promovišu putovanja u Japan usledili su nakon što je japanski premijer Fumio Kišida nedavno rekao da će Japan dozvoliti stranim turistima da uđu u zemlju kroz paket aranžmane od 10. juna. Takođe, međunarodni letovi će biti prošireni na aerodrome u Saporu i Okinavi.

Broj turista bi svakako bio veći, ukoliko bi im se omogućilo da uđu u Japana iz Južne Koreje bez vize, navodi se u saopštenju.

U martu 2020. godine japanska vlada je zabranila ulazak u zemlju i suspendovala ulazak bez viza za mnoge zemlje, uključujući i Južnu Koreju. Korejska vlada je takođe zabranila ulazak Japancima bez viza.

  • MAJALG

    28.5.2022 #1 Author

    Neverovatno koliko Azijske drzave jos drza jake mere protiv korone, a minimalno umanjenje mera odmah znaci i povecanje broja turista.

    Odgovori

    • SNEZANA

      29.5.2022 #2 Author

      Glupost potpuna,licno ja ne bih krocila u Japan nikad,bas zato sto su ograniceni nekim virusom iz labaratorije.

      Odgovori

  • TATJANA

    28.5.2022 #3 Author

    PametniJapanci

    Odgovori

  • TINA

    28.5.2022 #4 Author

    Vrlo interesantno

    Odgovori

  • kaćica

    28.5.2022 #5 Author

    Lepo je videti Japan.

    Odgovori

  • GOCA BG

    28.5.2022 #7 Author

    Naravno da bi im bilo lakse…

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    29.5.2022 #8 Author

    Inteligentna nacija

    Odgovori

  • Milovan94

    29.5.2022 #9 Author

    Dosta toga se može videti u Japanu.

    Odgovori

  • ZVE84

    29.5.2022 #10 Author

    Japan prelepa zemlja….

    Odgovori

  • STRAHINJA

    29.5.2022 #11 Author

    Jedan od retkih delova sveta gde se i dalje strozije vodi racuna o merama korone

    Odgovori

  • DANIJELA

    29.5.2022 #12 Author

    Japan je jako lep i ko god je u mogucnosti treba da ode.

    Odgovori

  • DJORDJE1

    30.5.2022 #13 Author

    Japan je zaista specifičan i poseban.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...