Računovodstvena kompanija napravila "propuste" u vezi sa firmom China Huarong Asset Management

Kažnjen ogranak kompanije Deloitte u Pekingu

PoslovanjeSvetVesti

17.3.2023 14:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Kažnjen ogranak kompanije Deloitte u Pekingu Kažnjen ogranak kompanije Deloitte u Pekingu
Kineski ministar finansija obustavio je na tri meseca rad pekinške jedinice računovodstvene firme Deloitte nakon što su otkriveni “propusti” prilikom revidiranja poslovanja finansijske kompanije... Kažnjen ogranak kompanije Deloitte u Pekingu

Kineski ministar finansija obustavio je na tri meseca rad pekinške jedinice računovodstvene firme Deloitte nakon što su otkriveni “propusti” prilikom revidiranja poslovanja finansijske kompanije China Huarong Asset Management.

Kompanija China Huarong, jedna od najvećih firmi za upravljanje dugom u zemlji, dobila je 2021. godine državnu pomoć nakon što je mesecima odlagala saopštenje o gubitku od 103 milijardi juana (16 milijardi dolara), piše Financial Times.

Izveštaj ministarstva pokazao je da kompanija Deloitte nije ispunila svoje računovodstvene dužnosti, uključujući i procenu kvaliteta China Huarong Asset Management-a, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Pekinški ogranak kompanije Deloitte takođe će morati da plati kaznu od 211,9 miliona juana (31 milion dolara). China Huarong i investicione kompanije povezane sa ovom firmom kažnjene su jer nisu uspele da uspostave kontrolu rizika, kao i zbog “doterivanja” računovodstvenih podataka.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...