LOŠE PROGNOZE ZA INDIJU Očekuju milion zaraženih u maju

IzdvajamoSvetVesti

30.3.2020 18:04 Autor: Vladimir Jokanović 1

LOŠE PROGNOZE ZA INDIJU Očekuju milion zaraženih u maju LOŠE PROGNOZE ZA INDIJU Očekuju milion zaraženih u maju
Svetski i domaći stručnjaci saglasni su u prognozama da je ekspanzija zaraze korona virusom u Indiji samo pitanje dana. Loše prognoze zasnovane su na... LOŠE PROGNOZE ZA INDIJU Očekuju milion zaraženih u maju

Svetski i domaći stručnjaci saglasni su u prognozama da je ekspanzija zaraze korona virusom u Indiji samo pitanje dana. Loše prognoze zasnovane su na rezultatima testiranja 35.000 osoba obavljenih u nedelju. Ukupan broj registrovanih slučajeva zaraze je sada viši od 31.000, a broj žrtava se bliži 2.000. slučaju. Samo dva dana ranije baratalo se brojkom od ukupno 1.071 zaraženom osobom i 29 žrtava.

Prema navodima Bloomberga neimenovani izvori među indijskim lekarima kritikovali su vlasti zbog neadekvatnog, a pre svega, zakasnelog reagovanja na širenje pandemije virusa COVID19. Još dok brojke nisu bile dramatične, eksperti su pokušali da upozore na opasnost, ali njihov glas nije bio uvažen, jer su vlasti odgovorile da za takve tvrdnje ne postoje dokazi.

Indija, kao druga najmnogoljudnija zemlja sveta, već ima problem sa bolničkim kapacitetima i opremom. Vlada premijera Narende Modija uvela je totalnu zabranu kretanja stanovništva i zaustavila železnički saobraćaj 24. marta, a granice su od ranije zatvorene.

Stručnjaci američkog Univerziteta Mičigen izneli su prognozu da bi do sredine maja Indija mogla imati 915.000 slučajeva zaraze. Najveći indijski proizvođač automobila Maruti najavio je proizvodnju respiratora – 10.000 komada mesečno. Automobilski gigant staviće svoje pogone u službu proizvodnje ovih aparata u saradnji sa specijalizovanim indijskim proizvođačima medicinske opreme.

  • GINKO

    29.6.2022 #1 Author

    Eto sada opet zaraza, pa dokle vise?!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...