MMSP pozvana da konkurišu za program pružanja tehničke asistencije pri apliciranju za EU fondove

Marko Čadež ponovo imenovan za predsednika Upravnog odbora KIF ZB 6

PoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

23.6.2022 17:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Marko Čadež ponovo imenovan za predsednika Upravnog odbora KIF ZB 6 Marko Čadež ponovo imenovan za predsednika Upravnog odbora KIF ZB 6
Predstavnici Кomorskog investicionog foruma, regionalne privredne komore Zapadnog Balkana, (КIF ZB 6) na današnjoj sednici Upravnog odbora poverili su novi četvorogodišnji mandat predsedniku Privredne... Marko Čadež ponovo imenovan za predsednika Upravnog odbora KIF ZB 6

Predstavnici Кomorskog investicionog foruma, regionalne privredne komore Zapadnog Balkana, (КIF ZB 6) na današnjoj sednici Upravnog odbora poverili su novi četvorogodišnji mandat predsedniku Privredne komore Srbije (PКS) Marku Čadežu, na poziciji predsednika Upravnog odbora ove regionalne poslovne asocijacije.

Na mesto zamenika predsednika UO КIF ZB 6 ponovo je izabran Branko Azeski, predsednik Privredne komore Severne Makedonije, objavila je PKS.

Azeski je na 12. sednici UO КIF ZB 6, koja je održana online, istakao da je ova regionalna komora, koja predstavlja oko 350.000 kompanija, uglavnom malih i srednjih preduzeća, prepoznata kao prvi glas privatnog sektora Zapadnog Balkana, jer ima jasan stav, viziju i koncept o budućem razvoju, a prepoznatljiva je na poslovnoj mapi Evrope kao najznačajniji glas biznis zajednice sa ovih prostora.

КIF ZB 6 okuplja šest privrednih komora Zapadnog Balkana. Ova organizacija je 2017. godine uspostavila platformu saradnje sa ciljem da obezbedi zajednički glas poslovnoj zajednici, ojača i unapredi kontakte među privrednicima, promovišući region kao jednu investicionu destinaciju.

Misija КIF ZB 6 je da otvori nove mogućnosti za snažnije umrežavanje poslovnih zajednica u regionu uklanjanjem barijera razvoju regionalne ekonomske saradnje i unapređenjem poslovne i investicione klime, navode iz PKS.

Članovi UO КIF ZB6 na današnjoj sednici pozvali su mala, mikro i srednja preduzeća (MMSP) iz regiona Zapadnog Balkana da konkurišu za Program podrške pružanja tehničke asistencije MMSP pri apliciranju za EU fondove, koji predviđa učešće 60 MMSP sa Zapadnog Balkana, odnosno 10 kompanija iz svake od šest ekonomija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...