nedelju dana da dogovore vreme i mesto razgovora

Mask mora da svedoči u istrazi o preuzimanju Twittera

SvetVesti

12.2.2024 11:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mask mora da svedoči u istrazi o preuzimanju Twittera Mask mora da svedoči u istrazi o preuzimanju Twittera
Izvršni direktor kompanija Tesla i SpaceX Ilon Mask (Elon Musk) mora da svedoči u istrazi američke Komisije za hartije od vrednosti i berzu (SEC)... Mask mora da svedoči u istrazi o preuzimanju Twittera

Izvršni direktor kompanija Tesla i SpaceX Ilon Mask (Elon Musk) mora da svedoči u istrazi američke Komisije za hartije od vrednosti i berzu (SEC) u vezi s njegovom akvizicijom Twittera 2022. godine.

SEC istražuje da li je Mask ili bilo ko drugi počinio prevaru s hartijama od vrednosti 2022. kada je milijarder počeo kupovati akcije kompanije Twitter i povećava svoj udeo pre otkupa cele društvene mreže putem finansijske poluge, prenosi Mina.

Mask je zaključio akviziciju Twittera u oktobru 2022. u ugovoru vrednom otprilike 44 milijarde dolara, a od tada je promenio ime popularne mreže u X.

U sudskoj zabelešci piše da je, iako su Mask i njegov pravni tim tvrdili da SEC-ov sudski poziv po ovom pitanju u stvari predstavlja uznemiravanje milijardera, savezni finansijski regulator „u okviru svojih ovlašćenja“, a da sudski poziv „traži relevantne informacije“ za istragu koja je u toku.

Federalni finansijski regulator i Mask sada imaju nedelju dana da odrede datum i mesto njegovog svedočenja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...