Zakerbergova kompanija obećala da će raditi na smanjenju emisija štetnih gasova

Meta uvodi novi dodatak za objavljivanje NFT tokena na Instagramu

Hi-techLifestyleSvetVesti

6.8.2022 16:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Meta uvodi novi dodatak za objavljivanje NFT tokena na Instagramu Meta uvodi novi dodatak za objavljivanje NFT tokena na Instagramu
Generalni direktor kompanije Meta Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg) saopštio je da njegova kompanija počinje sa radom na novom dodatku za društvenu mrežu Instagram koja... Meta uvodi novi dodatak za objavljivanje NFT tokena na Instagramu

Generalni direktor kompanije Meta Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg) saopštio je da njegova kompanija počinje sa radom na novom dodatku za društvenu mrežu Instagram koja će podržavati nepromenljive tokene (NFT). Dodatak dolazi nakon inicijalnog testiranja u maju.

Zahvaljujući ovom dodatku, korisnici i kompanije u više od 100 zemalja u Africi, Aziji i Pacifiku, Srednjem istoku i Amerikama biće u mogućnosti da podele svoje NFT-ove na Instagramu. Pre uvođenja dodatka, opcije za podržavanje NFT-ova bile su dostupne samo probranim kretorima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Iz kompanije je saopšteno i da sada prihvata isplate preko Coinbase i Dapper digitalnih novčanika, piše Techcrunch.com.

Instagram funkcija koja podržava NFT-ove će omogućiti korisnicima da se povežu sa digitalnim novčanikom, podele NFT i automatski taguju i kreatora i sebe kao kolekcionara. NFT-ovi mogu biti deljeni na Instagram fidu, u priči (Story) ili u poruci. Kada je jednom postavljen, digitalni token će imati efekat sjaja i moći će da prikazuje javne informacije poput opisa NFT-a

Iz kompanije Meta navode da NFT dodatak oslikava njen rad na tome da proziri pristup web3 tehnologiji kroz nezamenljive tokene i podrži kreatore koji žele da zarade na njima i izgrade zajednicu ljubitelja i kolekcionara.

“Jasno nam je da blokčejn tehnologija i NFT-ovi pokreću važna ekološka pitanja”, preneli su iz kompanije prilikom inicijalnog testiranja u maju. “Meta će pomoći da se smanji uticaj emisija štetnih gasova koje bi mogle biti povezane sa digitalnim tokenima na Instagramu kupujući održivu energiju.”

Vesti o dodatku za Instagram stižu nekoliko nedelja nakon što je Meta pokrenula NFT testiranje sa odabranim kreatorima na društvenoj mreži Facebook. Tada je iz kompanije saopšteno da za sada neće nuditi mogućnost da objave sa NFT-ovima budu pretvorene u oglase.

  • ZVE84

    7.8.2022 #1 Author

    Kad imaš pare možeš da radiš na čemu hoćeš

    Odgovori

  • Milisavka

    7.8.2022 #3 Author

    Bilo je ocekivano da će do ovoga doći, a može se dobro zaraditi

    Odgovori

  • DANIJELA

    7.8.2022 #4 Author

    Vazno je da prate potrebe korisnika i da rade na inovacijama.

    Odgovori

  • Dragana

    8.8.2022 #5 Author

    Nikad kraja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...