Dokument stavljen na uvid javnosti

Najavljen početak konsultacija o Nacrtu nacionalnog programa ruralnog razvoja

SrbijaVesti

16.11.2022 16:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Najavljen početak konsultacija o Nacrtu nacionalnog programa ruralnog razvoja Najavljen početak konsultacija o Nacrtu nacionalnog programa ruralnog razvoja
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije najavilo je u sredu početak konsultativnog procesa o Nacrtu nacionalnog programa ruralnog razvoja za period od 2022. do... Najavljen početak konsultacija o Nacrtu nacionalnog programa ruralnog razvoja

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije najavilo je u sredu početak konsultativnog procesa o Nacrtu nacionalnog programa ruralnog razvoja za period od 2022. do 2024. godine.

Taj program predstavlja srednjoročni operativno-planski dokument kojim se reguliše sprovođenje politike ruralnog razvoja u Srbiji za programski period od 2022. do 2024. godine, prenosi Beta.

Ovaj dokument definiše: polazne osnove, opšte i specifične ciljeve politike ruralnog razvoja, vrste mera i osnovna pravila za implementaciju, kao i indikatore za merenje ostvarenja ciljeva.

Pored toga, predviđeni su i finansijski okviri na nivou osnovnih grupa mera.

Program predstavlja bližu razradu ciljeva i pravaca razvoja ruralnih područja definisanih Strategijom poljoprivrede i ruralnog razvoja Srbije za period od 2014. do 2024. godine.

Programom je definisana i dinamika i način usklađivanja sa pravnim tekovinama Evropske unije.

Nacrt programa stavljen je na uvid javnosti i putem veb-sajta eKonsultacije.

  • BIJUTI27

    16.11.2022 #1 Author

    Sve je to lepo, ali samo da se sačuva i priroda.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...