REKORDNA HAKERSKA UCENA

Od kompanije ACER sajber kriminalci traže otkup od 100 miliona dolara

Hi-techLifestyleSvetVesti

23.3.2021 18:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Od kompanije ACER sajber kriminalci traže otkup od 100 miliona dolara Od kompanije ACER sajber kriminalci traže otkup od 100 miliona dolara
Sajber kriminalci napali su računare koje koriste zaposleni u tehnološkoj kompaniji Acer, tražeći čak 100 miliona dolara otkupnine da bi dekriptovali uređaje i vratili... Od kompanije ACER sajber kriminalci traže otkup od 100 miliona dolara

Sajber kriminalci napali su računare koje koriste zaposleni u tehnološkoj kompaniji Acer, tražeći čak 100 miliona dolara otkupnine da bi dekriptovali uređaje i vratili sve podatke, prenosi Forbes.

Prema nezvaničnim informacijama, ukoliko Acer pristane da odmah plati otkup, hakeri će se zadovoljiti i sa 50 miliona dolara, odnosno pola prvobitno tražene svote.

Iz kompanije se nisu zvanično oglasili kako bi potvrdili napad, ali se navodi kako su vlastima prijavili “neubičajenu situaciju”, prenosi Bankar.me.

Foto: Pixabay.com

Ukoliko Acer pristane da plati ovih 50 miliona dolara, to će biti najveća otkupnina za sajber kriminal ikada, a prethodni neslavan rekord “drži” kompanija Dairy Farm, od koje je traženo 30 miliona dolara.

Nedavno je i gejming studio CD Projekt Red bio na meti sajber-kriminalaca, kada je sve kulminiralo time što su prodali izvorni kod za Cyberpunk 2077, a ujedno je i odloženo ažuriranje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...