Nastavak štrajkova železničara u Engleskoj

Otežana putovanja u London na finale FA kupa i koncert Bijonse

SvetVesti

2.6.2023 11:43 Autor: Vladimir Jokanović 1

Otežana putovanja u London na finale FA kupa i koncert Bijonse Otežana putovanja u London na finale FA kupa i koncert Bijonse
Više od 20.000 železničara u Engleskoj započelo je u petak celodnevni štrajk zbog kojeg je otkazana polovina usluga. Štrajk je nastavak dugotrajnog spora železničara... Otežana putovanja u London na finale FA kupa i koncert Bijonse

Više od 20.000 železničara u Engleskoj započelo je u petak celodnevni štrajk zbog kojeg je otkazana polovina usluga. Štrajk je nastavak dugotrajnog spora železničara i poslodavaca zbog poslova, plata i uslova rada.

Za subotu je najavljen štrajk sindikata mašinovođa koji broji oko 12.000 članova. Oni su štrajkovali u sredu, a zbog obustave rada u subotu, železnički saobraćaj biće redukovan za 60 odsto, prenosi Guardian.

Talas štrajkova radnika železnice poklapa se sa početkom raspusta u većini škola u Engleskoj i Velsu i prouzrokovaće poteškoće putnicima koji nameravaju da tokom vikenda posete neki od događaja u Londonu. Na programu su finale fudbalskog FA kupa na stadionu Vembli, konjički derbi i koncert američke pevačice Bijonse (Beyonce).

Dugotrajni spor između železničkih operatera, vlade i sindikata ne pokazuje naznake rešenja, iako su operateri u aprilu predložili povećanje zarada za devet odsto, pod uslovom da štrajkovi budu odmah prekinuti.

Sindikati su ocenili da bi moratorijum na štrajkove ugrozio njihovu pregovaračku poziciju, optužujući vladu da je nametnula ovu klauzulu operaterima. Oni su takođe optužili vladu da sprečava železničke operatere da izađu pred zaposlene sa prihvatljivom ponudom.

  • MAJA

    4.6.2023 #1 Author

    Kod njih ne posustaju štrajkovi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...