sportom protiv Covid-19

Otvorene (konačno) Olimpijske igre u Tokiju

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

23.7.2021 16:43 Autor: Miljan Paunović 0

Otvorene (konačno) Olimpijske igre u Tokiju Otvorene (konačno) Olimpijske igre u Tokiju
Nakon godinu dana od odlaganja, kalkulisanja i pitanja „da li ih održati ili ne“, porasta broja obolelih u Japanu od Covid-19, i mnogih drugih... Otvorene (konačno) Olimpijske igre u Tokiju

Nakon godinu dana od odlaganja, kalkulisanja i pitanja „da li ih održati ili ne“, porasta broja obolelih u Japanu od Covid-19, i mnogih drugih problema, u petak su počele Olimpijske igre u Tokiju, svečanom ceremonijom otvaranja na novoizgrađenom Olimpijskom stadionu.

Otvaranje je proteklo skromnije nego inače, ali sa spektakularnim vizuelno-umetničkim tačkama. Na stadionu vrednom milijardu i po evra, bilo je prisutno 950 ljudi, uključujući VIP osobe, predsednike i premijere država, kao i pojedine političare. 

Srpski sportisti koji osvoje medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju dobiće premije koje su dvostruko veće nego pre pet godina u Rio de Žaneiru. Informaciju je potvrdio ministar omladine Vanja Udovičić gostujući u specijalnoj emisiji koju je emitovao RTS posvećenu najvećoj svetskoj smotri sportista.

„Mi smo povećali nagrade za osvojene medalje za učesnike – za svaku osvojenu zlatnu medalju naši sportisti će dobiti po 70.000 evra, za osvojenu srebrnu medalju po 60.000 evra, a za svaku osvojenu bronzanu medalju po 50.000 evra“, rekao je Udovičić za RTS.

Srbiju predstavlja 86 sportista i sportistkinja. Tokio će biti domaćin OI po 32. put, a najveća sportska manifestacija na svetu trajaće do 8. avgusta.

Tagovi
COVID-19

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...