kratka i porodična putovanja postaće novi trendovi

Prihod od domaćeg turizma u Kini biće oko 600 milijardi dolara u 2022. godini

BiznisSvetTurizamU fokusuVesti

4.1.2022 11:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prihod od domaćeg turizma u Kini biće oko 600 milijardi dolara u 2022. godini Prihod od domaćeg turizma u Kini biće oko 600 milijardi dolara u 2022. godini
Predsednik Kineske turističke akademije Dai Bin izjavio je da se očekuje da će prihod od domaćeg turizma u Kini biti oko 598 milijardi dolara... Prihod od domaćeg turizma u Kini biće oko 600 milijardi dolara u 2022. godini

Predsednik Kineske turističke akademije Dai Bin izjavio je da se očekuje da će prihod od domaćeg turizma u Kini biti oko 598 milijardi dolara u 2022. godini.

Dai je procenio da je broj domaćih putovanja u 2021. godini iznosio 3,43 milijarde, što je 19 odsto više u odnosu na 2020. godinu, a da je prihod od domaćeg turizma u 2021. bio 35 odsto veći nego prethodne godine, piše Tanjug.

Dai je ukazao da su dve pokretačke snage za oporavak turističke industrije bile potražnja urbanih stanovnika za odmorom i potražnja stanovnika sa sela za turističkim izletima.

Lokalne slobodne aktivnosti, kratka putovanja, porodična putovanja i posete kulturno-istorijskim spomenicima postaće novi trendovi 2022. godine, smatra Dai.

Inače, Kina preduzima različite mere kako bi dala stimulans stabilizaciji rasta u sledećoj godini, a različita ministarstva obećavaju proaktivnije mere za preokretanje usporavanja izazvanog sve većim padom imovine, slabom potrošnjom i korona virusom, a rezultat tih mera trebalo bi da bude rast od pet odsto.

Budući da je pritisak na privredu ove zemlje sve veći, najviši državni zvaničnici usaglasili su se da je prioritet ekonomske politike osiguranje ekonomske stabilnosti na kojem bi bespogovorno trebalo da rade svi regioni.

Narodna banka Kine (People’s Bank of China – PBOC) koristiće različite mehanizme kako bi likvidnost očuvala na, kako je navedeno u saopštenju, razumnom i dovoljnom nivou, i osigurala rast kredita.

Podsetimo, kineska ekonomija je usporila u poslednjih nekoliko meseci, a pad na tržištu nekretnina predstavio je dodatni udar na građevinski sektor koji je ionako opterećen dugovima, ali i na industrijsku proizvodnju građevinskog materijala. Zbog svega toga je na delu pad cena nekretnina, a investicije i privatna potrošnja su slabi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...