Zahtevi se primaju do 6. septembra

Produžen rok za subvencije za organsku stočarsku proizvodnju

AgrobiznisSrbijaVesti

1.9.2023 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Produžen rok za subvencije za organsku stočarsku proizvodnju Produžen rok za subvencije za organsku stočarsku proizvodnju
Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za organsku stočarsku proizvodnju za 2023. godinu produžen je do 6. septembra, saopštilo je... Produžen rok za subvencije za organsku stočarsku proizvodnju

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za organsku stočarsku proizvodnju za 2023. godinu produžen je do 6. septembra, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Prvobitni rok bio je do 31. avgusta.

Zahtevi se podnose za podsticaje za premiju za mleko, proizvedeno metodama organske proizvodnje, i za podsticaje u organskom stočarstvu.

Podsticaji se daju za kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne tovne krave i bikove, krave za uzgoj teladi za tov, kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve, kvalitetne priplodne krmače i nerastove, tov junadi, tov jagnjadi, tov jaradi, tov svinja, košnice pčela, roditeljske kokoške teškog tipa, roditeljske kokoške lakog tipa, roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana, kvalitetne priplodne matice riba pastrmke i za proizvodnju konzumne ribe, prenosi Danas.

Najviši iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari za jednu kalendarsku godinu iznosi 55 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.