na dnevnom redu potvrda poslaničkih mandata i izbor novog predsednika

Prva sednica novog saziva Skupštine Srbije biće održana 1. avgusta

SrbijaVesti

27.7.2022 14:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prva sednica novog saziva Skupštine Srbije biće održana 1. avgusta Prva sednica novog saziva Skupštine Srbije biće održana 1. avgusta
Predsednik Narodne skupštine u njenom prethodnom sazivu Ivica Dačić sazvao je prvu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije u trinaestom sazivu za ponedeljak, 1. avgust... Prva sednica novog saziva Skupštine Srbije biće održana 1. avgusta

Predsednik Narodne skupštine u njenom prethodnom sazivu Ivica Dačić sazvao je prvu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije u trinaestom sazivu za ponedeljak, 1. avgust 2022. godine, sa početkom u 10.00 časova.

Kako piše u zvaničnom saopštenju Skupštine, za prvu sednicu određen je dnevni red koji će sadržati potvrđivanje mandata narodnih poslanika, izbor novog predsednika i potpredsednika Narodne skupštine, kao i generalnog sekretara i članova radnih tela.

Pored toga, na prvom zasedanju novoizabrani poslanici doneće odluku o izboru članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Sednica će se održati u velikoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

Posle konstituisanja parlamenta i verifikacije poslaničkih mandata, Narodna skupština ima rok od 90 dana za izbor Vlade Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...