Usvojen na prethodnoj sednici Vlade

Crnogorski agrobudžet biće vredan 75 miliona evra

AgrobiznisBiznisRegion

18.3.2024 17:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Crnogorski agrobudžet biće vredan 75 miliona evra Crnogorski agrobudžet biće vredan 75 miliona evra
Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, predstaviće u utorak agrobudžet za ovu godinu, vredan oko 75 miliona evra. Vlada je agrobudžet, vredan 75,06 miliona... Crnogorski agrobudžet biće vredan 75 miliona evra

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, predstaviće u utorak agrobudžet za ovu godinu, vredan oko 75 miliona evra.

Vlada je agrobudžet, vredan 75,06 miliona evra, usvojila na prethodnoj sednici, prenosi Mina.

Iz nacionalnog budžeta biće izdvojeno 51,35 miliona evra, iz donacija 15,56 miliona, a iz kreditnih sredstava 8,15 miliona evra.

Iz Vlade su ranije kazali da se agrobudžetom stvaraju uslovi za punu primenu odredbi zakona kojima su uređene mere agrarne politike, a u tom smislu i pružanje podrške poljoprivrednim gazdinstvima, udruženjima poljoprivrednih proizvođača i kooperativama, u cilju osiguranja dohotka poljoprivrednih gazdinstava, jačanja konkuretnosti crnogorske poljoprivrede, stvaranja boljih uslova života u ruralnim područjima, jačanja kapaciteta institucija, dostizanja EU standarda bezbednosti hrane i jačanja sektora ribarstva.

Agrobudžetom se izdvajaju sredstva za sistem direktnih plaćanja u oblasti stočarstva i biljne proizvodnje, intervencija na tržištu i za podršku merama ruralnog razvoja.

Takođe, sredstva su obezbijeđena i za podršku opštim servisima u poljoprivredi, socijalne transfere seoskom stanovništvu, tehničku i administrativnu podršku implementaciji programa, institucionalni razvoj i jačanje poljoprivrede Crne Gore, ribarstvo, program fitosanitarnih mera, program bezbednosti hrane i program obaveznih mera zdravstvene zaštite životinja.

  • MARA

    7.4.2024 #1 Author

    Ma mali su bas, šaka brda i kamena

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...