Materijal za kojim raste potražnja

Rio Tinto investira skoro milijardu dolara u rudnik bakra u Juti

Firme u fokusuSvetVesti

21.6.2023 15:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rio Tinto investira skoro milijardu dolara u rudnik bakra u Juti Rio Tinto investira skoro milijardu dolara u rudnik bakra u Juti
Rio Tinto namerava da uloži oko 920 miliona dolara u svoje fabrike bakra Kennecott u Juti kao deo plana za povećanje snabdevanja u Severnoj... Rio Tinto investira skoro milijardu dolara u rudnik bakra u Juti

Rio Tinto namerava da uloži oko 920 miliona dolara u svoje fabrike bakra Kennecott u Juti kao deo plana za povećanje snabdevanja u Severnoj Americi. Očekuje se da će potražnja za materijalom porasti u narednim godinama zbog globalne energetske tranzicije.

Kompanija je saopštila da će uložiti 498 miliona dolara u razvoj podzemnog rudnika i infrastrukture u oblasti poznatoj kao Nort Rim Skarn, koja će isporučiti oko 250.000 tona dodatnog iskopanog bakra u narednih 10 godina, piše Bloomberg.

Proizvodnja iz dodatne operacije počeće 2024. godine i povećavaće se tokom dve godine, navodi se u saopštenju kompanije.

„Ulažemo u izgradnju podzemnog rudnika svetske klase u fabrici Kennecott i jačanje naših prerađivačkih kapaciteta kako bismo zadovoljili rastuću potražnju za bakrom u Sjedinjenim Američkim Državama“, rekao je u saopštenju  Klejton Voker (Clayton Walker), glavni operativni direktor kompanije Rio Tinto.

Pored novih zaliha, Rio je saopštio da će uložiti 300 miliona dolara u obnovu topionice, uključujući peć, i još 120 miliona dolara za nadogradnju strukture rezervoara za rafineriju fabrike Kennecott i za ažuriranje kruga za flotaciju molibdena.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...