Slučaj vredan više od 180 miliona evra

Ruski proizvođač automobila podigao i treću tužbu protiv Volkswagena

AutomobiliSvetVesti

8.5.2023 11:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ruski proizvođač automobila podigao i treću tužbu protiv Volkswagena Ruski proizvođač automobila podigao i treću tužbu protiv Volkswagena
Proizvođač automobila iz Rusije GAZ podneo je tužbu vrednu 15,6 milijardi rubalja (181,4 miliona evra) protiv nemačke kompanije Volkswagen, pokazuju sudski zapisi, dodajući dve... Ruski proizvođač automobila podigao i treću tužbu protiv Volkswagena

Proizvođač automobila iz Rusije GAZ podneo je tužbu vrednu 15,6 milijardi rubalja (181,4 miliona evra) protiv nemačke kompanije Volkswagen, pokazuju sudski zapisi, dodajući dve druge podnesene ranije ove godine.

Tužba, čiji detalji nisu objavljeni, podnesena je Regionalnom arbitražnom sudu u Nižnjem Novgorodu u petak 5. maja, prenosi SeeBiz.

GAZ nije odmah odgovorio na zahtev agencije Reuters za komentar, dok je Volkswagen odbio da daje izjave.

Ranije ove godine, GAZ je podneo dve tužbe protiv nemačkog proizvođača automobila tražeći ukupno oko 545 miliona dolara za gubitke i odštetu, rekavši da su potezi Volkswagena da izađe s ruskog tržišta doveli u opasnost njegove interese.

Prvobitno je uverio sud da zamrzne Volkswagenovu imovinu u Rusiji do sudskog postupka – odluku koju je sud promenio u aprilu.

Volkswagen se sprema da proda svoju rusku imovinu, uključujući svoju vodeću fabriku gradu Kaluga, koja ima godišnji proizvodni kapacitet od 225.000 vozila, ali nikakva odluka nije donesena i čeka se odobrenje ruske vlade.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...