upućena pitanja v.d. direktoru i o budućem poslovanju firme

Sindikat poštanskih radnika traži ispunjenje obećanja o većim platama zaposlenih

SrbijaVesti

17.2.2023 12:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Sindikat poštanskih radnika traži ispunjenje obećanja o većim platama zaposlenih Sindikat poštanskih radnika traži ispunjenje obećanja o većim platama zaposlenih
Samostalni sindikat poštanskih radnika Pošte Srbije zatražio je u petak od v.d. direktora tog javnog preduzeća Zorana Đorđevića da ispuni niz obećanja koje je... Sindikat poštanskih radnika traži ispunjenje obećanja o većim platama zaposlenih

Samostalni sindikat poštanskih radnika Pošte Srbije zatražio je u petak od v.d. direktora tog javnog preduzeća Zorana Đorđevića da ispuni niz obećanja koje je dao u vezi sa budućim poslovanjem firme, poput povećanja zarada, ili da se časno povuče.

„Naš je cilj da svaki zaposleni dobije tačnu informaciju, jasno obrazložene planove kako po pitanju zarada tako i po pitanju reformi Preduzeća i ostalim bitnim pitanjima, ma koliko to bilo povoljno ili nepovoljno za sve nas“, navedeno je u otvorenom pismu Samostalnog sindikata poštanskih radnika Pošte Srbije, koje je upućeno Đorđeviću, a prenela je Beta.

Sindikalisti zahtevaju da Đorđević odgovori zašto Vlada Srbije još nije odobrila Plan poslovanja za 2023. godinu, da li će ga uopšte odobriti i u kojoj sadržini.

Pitaju i da li će neko odgovarati zbog toga što Plan poslovanja nije na vreme usvojen i koje su to greške napravljene, uz podsećanje da je to prvi put da se poslovna godina započinje bez plana.

Podsećaju da je Đorđević najavio i trajno povećanje zarada od januara 2023. godine, kao i da će povećanje zarada od početka ove godine biti i veće od 12,5 odsto, koliko su povećane zarade u javnom sektoru.

Sindikat smatra da je najavljena transformacija Pošte Srbije u akcionarsko društvo urađena bez analize i bez obaveštavanja zaposlenih šta ta promena znači za njih.

„Кako bi sprečili dalje špekulacije i nagađanja na ovu temu, a time smanjili zabrinutost zaposlenih za opstanak radnih mesta i Preduzeća uopšte, objasnite zaposlenima šta podrazumevaju najavljene reforme, kojom dinamikom će se sprovoditi i šta im je krajnji cilj i suština“, zatražili su iz sindikata.

Zahtevaju i objašnjenje zašto je naložena optimizacija kadrova za tehnološka radna mesta, ali ne i za administrativna.

Iz sindikata smatraju da Đorđević svojim delovanjem „direktno i indirektno utiče na ugrožavanje egzistencije zaposlenih, održivost njihovih radnih mesta, samog poslovanja i opstanka preduzeća“.

„Reprezentativni sindikati su vam svojim ćutanjem u tome postali, neki i ostali, saučesnici. Naše je mišljenje da nas ne vodite u dobrom pravcu, da su sujete i lični interesi pojedinaca iznad interesa preduzeća i većine zaposlenih, što je nedopustivo. Ukoliko ne možete da sprovedete obećanja treba da se časno sklonite i prepustite Poštu tehnologu poštanske struke, koji će moći da je povede uzlaznom linijom“, navedeno je u otvorenom pismu direktoru Pošte Srbije.

 • TATJANA

  17.2.2023 #1 Author

  Trebalo bi doći do rešenja

  Odgovori

 • Tina

  18.2.2023 #2 Author

  Direktor je dao obecanje. Treba obrazloziti I zasto ta obecanja nisu ispunjena, koji je realan razlog I na osnovu toga oceniti, koje korake, sindikat treba dalje da preduzme da bi se naslo adekvatno resenje

  Odgovori

 • STRAHINJA

  18.2.2023 #3 Author

  Bolje da izvrse sistematizaciju radnih mesta

  Odgovori

 • Dragana

  18.2.2023 #4 Author

  Slazem se

  Odgovori

 • goca87

  18.2.2023 #5 Author

  Što obećavaju ako ne mogu da ispune…

  Odgovori

 • COKA

  18.2.2023 #6 Author

  Najbitnije je da obecaju ono sto ne mogu da ispune, strasno

  Odgovori

 • LEKI

  19.2.2023 #7 Author

  I treba da traze ono sto im je obećano

  Odgovori

 • ZVE84

  19.2.2023 #8 Author

  Logično kada rade za bedne plate…

  Odgovori

 • FRUIT04

  19.2.2023 #9 Author

  I treba, u dobra stara vremena su bili cenjeni postar I sa I vise nego pristojnim platama. Sada mnogo vise posla, a plate male.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...