Detalji o ulaganju italijanske grupacije u Nišu

Ariston dobio 22,2 miliona evra subvencije, mora da uloži najmanje 75 miliona evra

Srbija

6.12.2023 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ariston dobio 22,2 miliona evra subvencije, mora da uloži najmanje 75 miliona evra Ariston dobio 22,2 miliona evra subvencije, mora da uloži najmanje 75 miliona evra
Kompanija Ariston Climate Solutions dobiće 22,2 miliona evra subvencije, a u obavezi je da otvori pogon u Nišu do 2026. godine i zaposli 300... Ariston dobio 22,2 miliona evra subvencije, mora da uloži najmanje 75 miliona evra

Kompanija Ariston Climate Solutions dobiće 22,2 miliona evra subvencije, a u obavezi je da otvori pogon u Nišu do 2026. godine i zaposli 300 radnika do kraja 2027. godine, objavile su Južne vesti pozivajući se na Ugovor o dodeli podsticaja za realizaciju investicionog projekta.

Srbija je, prema tom dokumentu, odobrila ukupan iznos sredstava podsticaja u vrednosti od 29,6 odsto opravdanih troškova ukupnog ulaganja što iznosi 22,2 miliona evra a subvencija će biti isplaćena u pet tranši, dok je prva tranša od četiri miliona evra već isplaćena.

Ariston je prema Ugovoru u obavezi da izvrši direktno ulaganje u materijalna i nematerijalna sredstva do kraja 2026. godine u iznosu ne manjem od 75 miliona evra, gde najmanje 25 odsto obaveze ulaganja mora biti finansirano iz sopstvenih sredstava, odnosno iz sredstava koja ne sadrže bilo kakvu državnu pomoć.

Ugovorom se kompanija registrovana u Holandiji obavezuje i da zaposli najmanje 300 radnika na neodređeno vreme i da ne smanjuje njihov broj pet godina od završetka investicionog projekta.

Na kojoj niškoj lokaciji će se graditi nema informacija u Ugovoru, niti je Ministarstvo privrede odgovorilo na upit redakcije, pišu Južne vesti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...