podeljeno 35 miliona dinara

Bespovratna sredstva za razvoj ruralne infrastrukture u Vojvodini

BiznisInfrastrukturaSrbija

28.10.2023 10:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Bespovratna sredstva za razvoj ruralne infrastrukture u Vojvodini Bespovratna sredstva za razvoj ruralne infrastrukture u Vojvodini
U selima se društveni život odvija po domovima kulture, vatrogasnim i lovačkim društvima, ali i u drugim javnim prostorima koje treba urediti, popraviti, napuniti,... Bespovratna sredstva za razvoj ruralne infrastrukture u Vojvodini

U selima se društveni život odvija po domovima kulture, vatrogasnim i lovačkim društvima, ali i u drugim javnim prostorima koje treba urediti, popraviti, napuniti, ili gosta primiti po meri domaćina, pogotovo ako naselje ima turistički potencijal.

Da bi se u Vojvodini uticalo na smanjenje migracija sa sela u grad, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu pomogao je lokalnim samoupravama da poboljšaju ruralnu infrastrukturu, piše Politika.

Imajući u vidu značaj ruralnih područja za poljoprivredu, raspisan je konkurs za sve opštine i gradove i podeljeno je 35 miliona dinara. Kako kaže Petar Samovalac, pomoćnik pokrajinskog sekretara za sektor poljoprivrednog zemljišta, svi koji su konkurisali dobili su bespovratna sredstva, a reč je o šesnaest lokalnih samouprava.

Među njima ima i onih sa statusom gradova, poput Zrenjanina, Sremske Mitrovice, Subotice i Vršca koji su javili na konkurs za naseljena mesta van gradskog sedišta. Zrenjanin se javio sa pet projekata i dobio skoro trećinu budžeta konkursa, oko 11,5 miliona dinara.

Iriška opština, u kojoj se nalazi banjska destinacija Vrdnik, dobila je na ovom konkursu za ruralni razvoj 750.000 dinara. Opremiće nameštajem i računarskom opremom još jedan info-centar za turiste, u Irigu kao ispostavi sedišta Turističke organizacije u Vrdniku, objašnjava Bogdanka Filipović, šefica službe za investicije u opštinskoj upravi Iriga koji će dodatno uložiti 400.000 dinara.

Grad Sremska Mitrovica dobio je oko 2,6 miliona dinara za investiciono održavanje doma kulture u Kuzminu.

„Moram da kažem da ovi radovi koštaju mnogo više, ovo će biti samo prva faza, nadam se da će sledeće godine biti neki dobar konkurs, gde ćemo konkurisati i dobiti sredstva da završimo započetu investiciju”, kaže Uroš Veselinović, pomoćnik gradonačelnice za investicije, lokalni i ekonomski razvoj grada Sremska Mitrovica“, navodi se u Politici.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...