Ministarstvo finansija danas održava aukciju državnih obveznica

Država investitorima nudi obveznice vrednosti 3,17 milijardi dinara

InvesticijeSrbija

6.12.2022 08:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Država investitorima nudi obveznice vrednosti 3,17 milijardi dinara Država investitorima nudi obveznice vrednosti 3,17 milijardi dinara
Uprava za javni dug Ministarstva finansija ponudiće danas investitorima obveznice u vrednosti od 3,17 milijardi dinara, koje su deo emisije desetogodišnjih obveznica emitovanih u... Država investitorima nudi obveznice vrednosti 3,17 milijardi dinara

Uprava za javni dug Ministarstva finansija ponudiće danas investitorima obveznice u vrednosti od 3,17 milijardi dinara, koje su deo emisije desetogodišnjih obveznica emitovanih u februaru 2018. godine. Današnja emisija je sa kuponom od 5,78 odsto, a analitičari Bloomberg Adria podsećaju da su prinosi na desetogodišnje obveznice Srbije tokom ove godine dostizali 6,7 i 6,8 odsto.

Analitički tim Bloomberg Adrije ukazao je da je razlika (spread) na prinose od uporedivih obveznica u Sloveniji i Hrvatskoj porasla za manje od jednog procentnog poena u odnosu na referentne evropske obveznice, dok za srpske obveznice spread iznosi više od cela četiri procentna poena.

Poslednji put kada su prodavane obveznice Srbije ročnosti 10 godina u prošloj godini, i to 9. februara 2021. godine, prinos na te hartije od vrednosti je iznosio 2,5 odsto, podsećaju iz Bloomberg Adria.

Ukupna vrednost emisije desetogodišnjih obveznica iz februara 2018. godine je 136,5 milijardi dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...