Delimično zatrpana gusenica bagera za otkopavanje uglja

EPS: Snabdevanje električnom energijom stabilno uprkos havariji u RB Kolubara

Srbija

25.1.2023 11:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

EPS: Snabdevanje električnom energijom stabilno uprkos havariji u RB Kolubara EPS: Snabdevanje električnom energijom stabilno uprkos havariji u RB Kolubara
Iz Elektroprivrede Srbije (EPS) saopšteno je da je, uprkos havariji na polju E u Rudarskom basenu (RB) Kolubara, rad sistema stabilan, a snabdevanje građana... EPS: Snabdevanje električnom energijom stabilno uprkos havariji u RB Kolubara

Iz Elektroprivrede Srbije (EPS) saopšteno je da je, uprkos havariji na polju E u Rudarskom basenu (RB) Kolubara, rad sistema stabilan, a snabdevanje građana i privrede ektričnom energijom sigurno.

Nakon što je na istočnom delu površinskog kopa Polje E, 24. januara došlo do aktivacije postojećeg klizišta koje je zaustavila rad bagera “glodar 7”, koji se koristi za otkopavanje uglja, ekipe za sanaciju izašle su na teren u najkraćem roku. Proizvodnja uglja u ogranku RB Кolubara nije ugrožena, navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi, povređenih radnika nema, a havarija neće uticati na snabdevanje električnom energijom naselja u zoni rudarskih radova.

U saopštenju se dodaje da su u toku radovi na terenu, a očekuje se da će bager, nakon sklanjanja zemlje koja je delimično zatrpala jednu spoljnu gusenicu bagera, biti transportovan na lokaciju, gde će u narednih desetak dana biti urađeni već ranije planirani preventivni mašinski radovi, prenosi Beta.

Najavljeno je da će biti pojačan rad bagera „glodar 8“, a u petak će se uključiti i „glodar 2“, kako bi se nadoknadile količine uglja koje kopa „glodar 7“.

Rad svih proizvodnih kapaciteta EPS-a je stabilan, a na deponijama termoelektrana ima 1,48 miliona tona uglja, što je za 5,4 odsto više od planiranih količina, navedeno je u saopštenju.

Snabdevanje građana i privrede električnom energijom je sigurno, a tokom januara EPS je izvezao električne energije u vrednosti 12,4 miliona evra.

Izvoz će biti nastavljen i narednih dana, u obimu od sedam do 10 miliona kilovat-sati (7-10 GWh) dnevno.

  • GOCA BG

    25.1.2023 #1 Author

    Verujem da cemo imati normalno snadbevanje do kraja zime…

    Odgovori

  • TATJANA

    26.1.2023 #2 Author

    Do sada smo se provukli, a nadam se da bude dobro i nadalje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...