iznos naknade gradu je 11,7 miliona dinara

Kompaniji Helbiz koncesija za sistem javnih bicikala u Beogradu

InfrastrukturaSrbijaU fokusu

27.4.2022 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kompaniji Helbiz koncesija za sistem javnih bicikala u Beogradu Kompaniji Helbiz koncesija za sistem javnih bicikala u Beogradu
Konzorcijumu kompanija Helbiz Beograd i Helbiz Italia dodeljena je koncesija za upravljanje sistemom javnih bicikala na teritoriji Beograda. Rok trajanja koncesije je 15 godina, a... Kompaniji Helbiz koncesija za sistem javnih bicikala u Beogradu

Konzorcijumu kompanija Helbiz Beograd i Helbiz Italia dodeljena je koncesija za upravljanje sistemom javnih bicikala na teritoriji Beograda. Rok trajanja koncesije je 15 godina, a njena ukupna vrednost pet miliona evranavodi se u odluci o izboru najpovoljnije ponude.

Javni poziv za dodelu koncesije Grad Beograd je raspisao krajem decembra, prenosi Nova ekonomija.

Koncesija obuhvata ustupanje javnih površina koncesionaru na određeno vreme radi finansiranja postavljanja stanica, nabavke bicikala i opreme, uvođenja i upravljanja sistemom javnih bicikala za grad Beograd, uz plaćanje koncesione naknade, piše u odluci.

Iznos koncesione naknade je 11,7 miliona dinara i ona će biti isplaćena jednokratno, u roku od 30 dana od zaključenja javnog ugovora. 

Sistem javnih bicikala, kako piše u odluci, sastoji se od 150 stanica i flote od 1.000 bicikala tipa „pedelek“, uključujući 10 E-Cargo bicikala, piše Nova ekonomija.

Pored Helbiza, javnom pozivu se odazvala i francuska kompanija Smoove SAS, ali je njena ponuda odbijena kao neprihvatljiva.

Inače, Helbiz doo Beograd osnovan je u martu 2019. godine i u vlasništvu je kompanije Helbiz Europe Limited. 

Podsetimo, uvođenje javnih bicikala planirano je i za 2020. godinu, ali za taj posao tada niko nije bio zainteresovan.

Plan gradskih vlasti 2020. godine bio je da se nađe partner sa iskustvom u sistemu javnih bicikala u svetu koji može da bude vlasnik do 75 odsto beogradskog sistema dok bi grad bio suvlasnik sa 25 odsto. U skopu tog posla, do 2022. godine trebalo je da se izgradi skoro 100 kilometara novih biciklističkih staza. 

HELBIZ DOO

Bulevar vojvode Bojovića 6-8, 11000 BEOGRAD-STARI GRAD , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
1.249.997,87 (2020)
Broj zaposlenih:
29 (2020)
  • NINO

    27.4.2022 #1 Author

    Bilo planirano, ali nema ko planirano da sprovede u delo.

    Odgovori

  • SNEZANA

    28.4.2022 #2 Author

    Samo neka je sve po protokolu.

    Odgovori

  • VERA

    28.4.2022 #3 Author

    Ovo je odlično, vozaće se bicikle više nego ranije.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...