Svoje proizvode predstaviće 150 proizvođača

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme od 25. do 28. septembra na Beogradskom sajmu

ManifestacijeSrbijaU fokusu

20.9.2023 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme od 25. do 28. septembra na Beogradskom sajmu Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme od 25. do 28. septembra na Beogradskom sajmu
Predstojeći 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2023“ biće održan od 25. do 28. septembra 2023. godine na Beogradskom sajmu, u halama... Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme od 25. do 28. septembra na Beogradskom sajmu

Predstojeći 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2023“ biće održan od 25. do 28. septembra 2023. godine na Beogradskom sajmu, u halama 1, 4 i 2A, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Na sajmu „Partner 2023“, tokom četiri sajamska dana, svoje proizvode predstaviće više od 150 domaćih i inostranih proizvođača. Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, a suorganizatori su Jugoimport-SDPR i Beogradski sajam.

Sajam „Partner“ najveći je i najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u regionu i prilika je da se javnosti predstave dostignuća u oblasti istraživanja, razvoja i proizvodnje naoružanja i vojne opreme i odbrambenih tehnologija, kao i potencijali Republike Srbije, piše RTV.

Osim kompanija koje pripadaju grupaciji Odbrambena industrija Srbije, koje su uz javno preduzeće „Jugoimport-SDPR“ osnova srpskih potencijala u oblasti naoružanja i vojne opreme, na predstojećoj sajamskoj manifestaciji pojaviće se i brojni proizvođači naoružanja i vojne opreme iz Republike Srbije.

Više od dve decenije, sajam „Partner“ beleži stalni uzlazni trend po broju izlagača, prikazanih sredstava, poslovnih saradnika i posetilaca, kao i po publicitetu koji dobija u domaćim i inostranim medijima.

Od prethodnog sajma „Partner 2021“ pa do sada, Vojnotehnički institut i domaća odbrambena industrija Srbije razvili su 66 novih sredstava, od kojih 21 „nulte“ serije koje su uspešno proizvedene.

Veći deo ovih sredstava biće izložen na predstojećem sajmu, pa će posetioci moći da vide novorazvijene artiljerijsko-raketne sisteme, sisteme PVO, modernizovana borbena vozila, nova oklopna vozila, vazduhoplove, besposadne vazduhoplovne i kopnene platforme, protivoklopne sisteme, telekomunikacione sisteme i sisteme upravljanja vatrom, vozila, kao i različite vrste vođenih i nevođenih raketa i širok dijapazon savremenog naoružanja i vojne opreme iz domaće proizvodnje, razvijenog ranijih godina.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...