istovremeno se održava i međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme

Međunarodni sajam turizma od 23. do 26. februara u Beogradu

SrbijaU fokusu

9.2.2023 14:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Međunarodni sajam turizma od 23. do 26. februara u Beogradu Međunarodni sajam turizma od 23. do 26. februara u Beogradu
Međunarodni sajam turizma, 44. po redu i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme održaće se od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu, saopšteno je... Međunarodni sajam turizma od 23. do 26. februara u Beogradu

Međunarodni sajam turizma, 44. po redu i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme održaće se od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu, saopšteno je u četvrtak.

Pod sloganom „Kad je odmor nije teško“ održaće se ova tradicionalna turistička smotra celog regiona Jugoistočne Evrope i drugih delova sveta, a ove godine zemlja partner Sajma je Kina, prenosi Beta.

„Ovogodišnji sajam biće prilika da se, uz pomoć i veliku podršku Ministarstva za turizam i omladinu Republike Srbije, unapredi turistička razmena, da se domaći turisti upoznaju sa mogućnostima da posete zemlju bogate istorije i nasleđa, ali i da se kineski turisti vrate na prvo mesto, kada su u pitanju dolasci stranih gostiju u Srbiju“, navodi se u saopštenju.

Na sajmu je planiran i susret sa predstavnicima iz Kine u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije, a učestvovaće i najznačajnije turističke agencije, udruženja, organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori.

Premijerno će se ove godine na Sajmu turizma predstaviti: Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

I ove godine biće predstavljene popularne destinacije kao što su Turska, Grčka, Crna Gora, Tunis, Bugarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kipar, Severna Makedonija, kao i prošlogodišnji učesnici Maldivi, i Sao Tome i Principe.

Srbija će svoje turističke adute predstaviti u Hali 4 Beogradskog sajma kroz nastupe Turističke organizacije Srbije (TOS), Turističke organizacije Beograda (TOB), i mnogobrojnih lokalnih i regionalnih turističkih organizacija iz svih delova Srbije.

Kao i do sada, paralelno sa Sajmom turizma na Beogradskom sajmu će se odvijati i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme „HORECA-OPREMA“, koji će prikazati najsavremeniju opremu za hotelske i ugostiteljske objekte.

U Halama 2A i 2C Beogradskog sajma okupiće se najznačajnije kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela, kao i uslužnim delatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

Radno vreme Sajma od četvrtka 23, do subote 25. februara, biće od 10 do 19 časova, a u nedelju 26. februara sajam će biti otvoren od 10 do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice biće 450 dinara, a za grupne posete (minimum osam osoba) 300.

 • MARKO7

  9.2.2023 #1 Author

  Svake godine idem tamo, ne propuštam

  Odgovori

 • Dunja5

  9.2.2023 #2 Author

  Trebalo bi biti zanimljivo.

  Odgovori

 • GOCA BG

  9.2.2023 #3 Author

  Jedan od boljih sajmova,sa dobrim ponudama za leto…

  Odgovori

  • NINICA

   26.2.2023 #4 Author

   Složila bih se da je jedan od boljih sajmova

   Odgovori

 • TATJANA

  10.2.2023 #5 Author

  Sigurno ce biti odličnih i raznovrsnih ponuda, dobro je posetiti

  Odgovori

 • MAJA

  10.2.2023 #6 Author

  Kad bi imsli novaca

  Odgovori

 • Tina

  16.2.2023 #7 Author

  Sajam turizma je lepa poslovna manifestacija. Ima prelepih destinacija u svetu koje treba posetiti. Nadam se da ce tamo biti I destinacija za koje se mogu koristiti i vauceri, pre svega radi upoznavanja nase sopstvene zemlje

  Odgovori

 • Manja

  10.2.2024 #8 Author

  Jedan od najlepsih sajmova, a moze i da se nadje ponuda skoro za svaciji dzep

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...