donošenje strateških dokumenata

Ministarka sa francuskim poslovnim udruženjem o unapređenju energetskog sistema

SrbijaU fokusu

19.1.2023 18:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ministarka sa francuskim poslovnim udruženjem o unapređenju energetskog sistema Ministarka sa francuskim poslovnim udruženjem o unapređenju energetskog sistema
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je u četvrtak sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja MEDEF o povećanju udela obnovljivih izvora energije i... Ministarka sa francuskim poslovnim udruženjem o unapređenju energetskog sistema

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je u četvrtak sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja MEDEF o povećanju udela obnovljivih izvora energije i unapređenju distributivnog energetskog sistema.

Đedović je rekla da je u toku donošenje strateških dokumenata u kojima obnovljivi izvori energije zauzimaju važno mesto u obezbeđivanju energetske bezbednosti Srbije, navelo je ministarstvo u saopštenju.

„Sa francuskom poslovnom delegacijom razgovarali smo o prioritetnim investicijama u energetskom sektoru i mogućnostima saradnje sa francuskim kompanijama koje imaju veliko međunarodno iskustvo u energetskim projektima“, rekla je Đedović.

Ona je podsetila da Srbija već sarađuje sa francuskom kompanijom EDF na automatizaciji srednjenaponske distributivne mreže koja će unaprediti distributivni energetski sistem i koja će omogućiti smanjenje gubitaka na mreži.

Francuske energetske kompanije predstavile su svoja iskustva u upravljanju energetskim projektima sa posebnim osvrtom na ekspertizu u oblasti obnovljivih izvora energije i primenu inovativnih rešenja u oblasti vodonika.

Sastanku su prisustvovali direktori javnih preuzeća Elektroprivrede, Elektromreže i Elektrodistribucije Srbije kao i predstavnici francuskih finansijskih institucija koje finansiraju infrastrukturne i energetske projekte širom sveta.

 • BIJUTI27

  19.1.2023 #1 Author

  Ovo je veliki pomak.

  Odgovori

 • TATJANA

  20.1.2023 #2 Author

  Nadam se dobroj budućoj saradnji jer do sada je bila uspešna saradnja sa francuskim partnerima

  Odgovori

 • GOCA BG

  20.1.2023 #3 Author

  Ocekuje se da ce u ovoj godini biti jos bolja saradnja sa Francuskom…

  Odgovori

 • Coka13

  25.1.2023 #4 Author

  Sa Francuzima smo bar uvek imali korektnu saradnju.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...