Pohvaljen uspeh na polju digitalizacije

Nastavak saradnje sa UNDP u svim oblastima značajnim za razvoj

SrbijaU fokusu

11.6.2024 16:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nastavak saradnje sa UNDP u svim oblastima značajnim za razvoj Nastavak saradnje sa UNDP u svim oblastima značajnim za razvoj
Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa stalnim predstavnikom Programa UN za razvoj (UNDP) Jakupom Berišom o saradnji, ciljevima i budućim oblicima... Nastavak saradnje sa UNDP u svim oblastima značajnim za razvoj

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa stalnim predstavnikom Programa UN za razvoj (UNDP) Jakupom Berišom o saradnji, ciljevima i budućim oblicima tehničke pomoći koje ova organizacija ostvaruje u Srbiji, a koje su od naročitog značaja za proces evropskih integracija naše države.

Predsednik Vlade je istakao da UNDP pruža podršku i razvojnu pomoć u svim važnim i osetljivim pitanjima u oblastima digitalizacije, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, Zelene agende, kao i u cilju razvoja demokratije i vladavine prava.

Prioriteti kojima je posvećena ova vlada, kako je naveo, biće nastavak ulaganja u nauku, zelenu i digitalnu transformaciju i informacione tehnologije, na kojima će se zasnivati buduća ekonomija i održivi razvoj. Premijer je poručio da će Vlada nastaviti afirmaciju vrednosti svih segmenata značajnih ne samo za evropske integracije, već i za sveukupni razvoj naše države.

Stalni predstavnik UNDP je, predstavljajući buduće planove, ocenio da su strukturne reforme veoma važne za napredak društva, modernizaciju i razvoj i stvaranje pozitivnog ambijenta.

U tom smislu, on je ukazao i na ulogu Okvirnog razvojnog partnerstva, koji precizira modele ekonomske i socijalne podrške i pomoć ove organizacije Srbiji.

Beriš je pohvalio uspeh postignut na polju digitalizacije i informacionih tehnologija, i iskazao zahvalnost na dosadašnjem zajedničkom radu, izrazivši uverenje da će dobra saradnja biti nastavljena i tokom novog mandata Vlade Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.