Smanjen promet na Produktnoj berzi

Nastavlja se rast cene kukuruza

AgrobiznisBiznisSrbija

28.7.2023 16:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nastavlja se rast cene kukuruza Nastavlja se rast cene kukuruza
U nedelji na izmaku na robno-berzanskom tržištu nastavljen je prošlonedeljni rast cene kukuruza, dok je cena pšenice zabeležila neznatni silazni trend od 0,10 odsto.... Nastavlja se rast cene kukuruza

U nedelji na izmaku na robno-berzanskom tržištu nastavljen je prošlonedeljni rast cene kukuruza, dok je cena pšenice zabeležila neznatni silazni trend od 0,10 odsto.

Obim ukupnog prometa ove nedelje na Produktnoj berzi u Novom Sadu iznosio je 2.110 tona robe, što je za 57,16 odsto manje u odnosu na prethodnu sedmicu. Finansijska vrednost iznosila je 63.232.450 dinara, pri čemu se beleži pad od 49,78 odsto.  

Najviše se trgovalo pšenicom, koja zauzima 45 odsto udela u ukupnom obimu prometa.

Prema izveštaju Produktne berze, početak ove nedelje na tržištu kukuruza obeležila je slaba aktivnost učesnika, kako na strani ponude, tako i na strani tražnje.

Kukuruzom se tokom posmatranog perioda trgovalo u cenovnom rasponu od 22,00 do 22,60 din/kg bez PDV-a, a sredja cena iznosila je 22,25 din/kg bez PDV-a, što predstavlja rast od 3,68 odsto. U ukupnom obimu trgovanja kukuruz je učestvovao sa 34 odsto udela.

Što se tiče pšenice, početkom nedelje beležena je nešto veća tražnja u odnosu na ponudu, a bila je iskazana i tražnja za stočnom pšenicom.

Pšenicom se trgovalo u cenovnom rasponu od 22,30 do 22,50 din/kg bez PDV-a. Ponder cena iznosila je 22,48 din/kg bez PDV-a uz blagi sedmični pad od 0,10 odsto.

Tržište soje je početkom nedelje bilo potpuno mirno, da bi se od sredine nedelje javila manja aktivnost na strani ponude, dok je tražnja ove nedelje u potpunosti izostala.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...