Pokrajinski premijer Igor Mirović najavio novi konkurs u septembru

Od septembra još milijardu dinara podsticaja za vojvođanske privrednike

Srbija

19.7.2023 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Od septembra još milijardu dinara podsticaja za vojvođanske privrednike Od septembra još milijardu dinara podsticaja za vojvođanske privrednike
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je doneta odluka da u septembru bude raspisan novi konkurs vredan milijardu dinara kao finansijski, tehnološki... Od septembra još milijardu dinara podsticaja za vojvođanske privrednike

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je doneta odluka da u septembru bude raspisan novi konkurs vredan milijardu dinara kao finansijski, tehnološki i razvojni podsticaj za vojvođanske privrednike.

Mirović je prilikom uručenja ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu nove opreme u ukupnoj vrednosti od 321,6 miliona dinara za 44 privredna društva sa teritorije Vojvodine rekao da očekuje da će ulaganje privrede, takođe, biti milijardu dinara, saopštila je pokrajinska vlada.

Ocenio je i da je podrška za nabavku opreme – jedna od najvažnijih mera, koja se realizuje u kontinuitetu, kao i da je Razvojna agencija Vojvodine osnovana s ciljem da se kroz pomoć privredi omogući razvoj privrednih društava u našoj zemlji, kao i njihov tehnološki razvoj.

„Nabavkom najsavremenije opreme pomoći ćemo tehnološki napredak, održati i proširiti broj zaposlenih u preduzećima, a time omogućiti i povećanje profitabilnosti naše privrede“, rekao je Mirović.

Naveo je da Vojvodina u poslednje tri godine beleži najveći rast profitabilnosti privrede, kada se uporedi sa Beogradskim regionom i sa regionima u centralnim i južnim delovima Srbije.

„Očekujem da to u najznačajnijoj meri održimo i u narednom periodu“, istakao je Mirović i dodao da je od formiranja Razvojne agencije Vojvodine za nabavku opreme dodeljeno 176 ugovora, ukupne vrednosti od milijardu dinara, samo iz pokrajinskog budžeta.

Od 44 privredna društva, koja su dobila podsticaje za nabavku nove opreme, 38 je dobilo sredstva po kriterijumima iz ranijih godina.

Ove godine prvi put su odobrena sredstva za nabavku opreme za privredna društava koja su potencijalni ili postojeći lokalni dobavljači multinacionalnih kompanija, čijom se kupovinom značajno povećava međunarodna konkurentnost privrednog društva i mogućnost uključivanja u međunarodne lance dobavljača i koja je neophodna za uspostavljanje novog ili proširivanje postojećeg komercijalnog angažmana sa multinacionalnom kompanijom.

Podržano je šest privrednih društava, sa ukupno 56,1 milion dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...