Nagrada za pobedu u Grand Finalu 5.000 evra

Otvorene prijave za ideje startapa i samostalnih inovatora iz Srbije

InovacijePreduzetnikSrbija

6.6.2023 16:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Otvorene prijave za ideje startapa i samostalnih inovatora iz Srbije Otvorene prijave za ideje startapa i samostalnih inovatora iz Srbije
Najveća svetska hemijska kompanija BASF i ove godine otvara prijave za veliko takmičenje u inovacijama, na koje se mogu prijaviti startapi i samostalni inovatori... Otvorene prijave za ideje startapa i samostalnih inovatora iz Srbije

Najveća svetska hemijska kompanija BASF i ove godine otvara prijave za veliko takmičenje u inovacijama, na koje se mogu prijaviti startapi i samostalni inovatori iz Srbije.

Učešće je besplatno, a dostavljene ideje treba da ponude konkretna rešenja iz oblasti zelene i digitalne tranzicije. Teme u fokusu BASF Innovation Hub 2023 su čista tehnologija, cirkularna ekonomija i strategija „od farme do viljuške“, piše u saopštenju.

„Svet startapa je uzbudljiv, jer nikada ne znate kakve se ideje kriju iza mladih ljudi koji od početka stvaraju nešto što može olakšati živote ili unaprediti potrebe čovečanstva. Naravno, sve te ideje ostaju na papiru, ukoliko se za njih ne obezbedi potrebna podrška da bi se materijalizovale, i na slobodnom tržištu postale dostupne, primenljive i samoodržive“, izjavio je direktor kompanije BASF Simon Franko.

Prema njegovim rečima, upravo je samoodrživost ono što i inspiriše ovogodišnji Innovation Hub, jer je njihova krovna tema Envision 2050 u skladu sa vizijom njihove kompanije da će 2050. godine Evropa postati prvi klimatski neutralan kontinent.

Foto: BASF

Prijave za BASF Innovation Hub 2023 počele su 30. maja, i traju do 29. septembra, a jedini uslov za prijavu je da članovi startapa ili individualni inovatori budu stariji od 18 godina.

U okviru takmičenja za Adriatic regiju učestvuju Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Mađarska, odakle se za učešće na Grand Finalu biraju dvoje finalista, koji će dobiti još jednu priliku da svoje ideje predstave zajedno sa pobednicima 11 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope. Nagrada za pobedu u Grand Finalu je 5.000 evra.

Direktor kompanije BASF, Simon Franko smatra da je Innovation Hub važan događaj i da je srećan što će pored razvojne podrške pobedniku, kompanija svim učesnicima vrlo rado pružiti i druge vidove podrške kao što su vidljivost, saveti i mreža kontakata.

„Živimo u vremenu brzog razvoja, kada je put od ideje do realizacije sa tehničke strane izvodljiviji nego pre pedeset ili čak dvadeset godina. Zato smatram da su korporacije te koje imaju razvijenu infrastrukturu, a njihovi stručnjaci imaju iskustvo koje mogu nesebično deliti sa inovatorima. Na nama je da pomognemo razvojno, ali i da podstičemo kulturu preduzetništva i samostalnost inovatora“, navodi Franko.

Dodao je da BASF Innovation Hub, u formi takmičenja, predstavlja njihov doprinos stvaranju prijateljske i konstruktivne konkurencije, koja će podstaći perspektivne inovatore da se još više trude, i na taj način razvijaju rešenja koja će ih još brže odvesti u zeleniju i čistiju budućnost.

  • SHALIMAR

    11.6.2023 #1 Author

    Verujem da ima dosta prijavljenih,nagrada ce svakako znaciti za ulaganje..

    Odgovori

  • mile

    12.6.2023 #2 Author

    Odlicna prilika za inovatore

    Odgovori

  • MODESTY

    13.6.2023 #4 Author

    Sjajno za podsticaj i motivaciju

    Odgovori

  • Goga13

    21.6.2023 #5 Author

    Sigurno ima dosta prijavljenih, verujem da će ove nagrade mnogo značiti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...