Organizovani sastanci domaćih i indijskih privrednika

Poseta predsednice Indije velika šansa za naš IT sektor

Bolji posaoSrbijaSvet

8.6.2023 11:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Poseta predsednice Indije velika šansa za naš IT sektor Poseta predsednice Indije velika šansa za naš IT sektor
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je danas da je dolazak predsednice Indije Drupadi Murmu (Droupadi Murmu) sa delegacijom privrednika u našu zemlju... Poseta predsednice Indije velika šansa za naš IT sektor

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je danas da je dolazak predsednice Indije Drupadi Murmu (Droupadi Murmu) sa delegacijom privrednika u našu zemlju – istorijska poseta, koja će omogućiti nova partnerstva srpskih i indijskih privrednika, i to najviše u IT sektoru, prerađivačkoj industriji, proizvodnji hrane i poljoprivrednih mašina.

“Ovo je istorijska poseta predsednice Indije koja sa sobom dovodi kompanije, što nije uvek uobičajeno i nešto što se podrazumeva“, istakao je Čadež navodeći da će predstavnici 53 domaće kompanije danas na Srpsko-indijskom forumu u Palati Srbija imati priliku na B2B sastancima da razgovaraju sa vlasnicima velikih kompanija iz Indije.

Predsednik PKS je za Radio-televiziju Srbije rekao da se očekuju dobri i sadržajni razgovori i zahvalio političkim liderima dve zemlje što su u okviru posete predsednice Indije, kao jedan od pririteta, postavili ekonomsku saradnju.

“Važno je da otvaramo nova tržišta za naše kompanije. Najviše prostora za saradnju ima u IT sektoru, proizvodnji hrane, prerađivačkoj industriji i agromehanici. Indija prepoznaje kvalitet srpskog IT tržišta i znanje koje naši ljudi imaju i zbog toga dolaze i žele da investiraju u našoj zemlji“, ukazao je Čadež, prenela je PKS.

Istakao da su važni zajednički projekti srpskih i indijskih privrednika, poput primera kompanije FPM Agromehanika iz Boljevaca, koja u Srbiji zajedno sa partnerima iz Indije proizvodi poljoprivrednu mehanizaciju koju plasira širom sveta.

Otvaranje novih tržišta za domaću privredu, kao što je bilo sa Egiptom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prioritet je rada PKS, o čemu svedoči i nedavno konstituisanje Srpsko-saudijskog poslovnog saveta kao i planirana poseta delegacije naših privrednika Keniji u septembru ove godine, naveo je Čadež.

Predsednik PKS je govoreći o novim ekonomskim merama države, istakao da su one moguće zahvaljujući prethodnoj odgovornoj fiskalnoj politici i da će omogućiti veću kupovnu moć i dinamičniju privredu. Kao važan aspekt jačanja domaće i regionalne privrede, napominje da je neophodno redefinisanje odnosa unutar regiona, kao i Zapadnog Balkana i Evropske unije, a kako bi sve ekonomije regiona što pre postale deo jedinstvenog evropskog tržišta.

  • SHALIMAR

    10.6.2023 #1 Author

    Otvaranje novih trzista ce mnogo znaciti za nase kompanije…

    Odgovori

  • MAJA

    11.6.2023 #2 Author

    Sigurno da se očekuje saradnja na obostrano zadovoljstvo i interese

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...