Mađarska kompanija finansira transakciju iz emisije obveznica

Waberer’s Grupa preuzima domaćeg distributera MD International

Srbija

11.10.2023 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Waberer’s Grupa preuzima domaćeg distributera MD International Waberer’s Grupa preuzima domaćeg distributera MD International
Mađarska Waberer’s Grupa preuzima jednog od glavnih igrača na srpskom tržištu distribucije – kompaniju MD International, a kupoprodajnu cenu obe strane tretiraju kao poslovnu... Waberer’s Grupa preuzima domaćeg distributera MD International

Mađarska Waberer’s Grupa preuzima jednog od glavnih igrača na srpskom tržištu distribucije – kompaniju MD International, a kupoprodajnu cenu obe strane tretiraju kao poslovnu tajnu, objavio je portal Pluton Logistics.

Kako se navodi u informaciji za investitore objavljenoj na zvaničnom sajtu Waberer’s Grupe, njihova podružnica WSZL Ltd. potpisala je u petak 6. oktobra ugovor o kupovini 55 odsto udela u kompaniji MD International, i istovremeno dobila opciju za sticanje i preostalih 45 odsto.

MD International je jedan od glavnih igrača na srpskom tržištu distribucije, sa fokusom na domaću distribuciju, drumski transport i skladištenje, koji je u 2022. godini ostvario prihod od 50,5 miliona evra i EBIT od 2,1 milion evra, dok je njihova dobit nakon oporezivanja iznosila 1,7 miliona evra, naveo je Pluton Logistics.

Zatvaranje transakcije podleže uobičajenom antimonopolskom odobrenju i postavljenim uslovima u ugovoru o kupoprodaji.

Žolt Barna (Barna Zsolt), predsednik i generalni direktor Waberer’s International Plc., istakao je da je sticanje većinskog udela prvi značajan korak na putu da njegova kompanija postane vodeći logistički provajder u regionu.

„Waberer’s ima dobre rezultate u pružanju kompleksnih logističkih usluga u Mađarskoj, koje namerava da regionalno proširi kroz akvizicije u budućnosti“, rekao je Barna.

Mađarska kompanija je objavila i saopštenje za medije u kome je navela da će transakciju, u skladu sa ciljevima postavljenim prilikom emisije obveznica, finansirati iz obveznica emitovanih 2022. godine.

MD INTERNATIONAL DOO BEOGRAD

ŽORŽA KLEMANSOA 39, 11000, Beograd (Stari Grad), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
50.566.217,54 (2022)
Broj zaposlenih:
285 (2022)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...