kompanija širi proizvodnju

Apple počeo prodaju iPhone-a proizvedenih u Indiji

Firme u fokusuLifestyleSvet

23.9.2023 11:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Apple počeo prodaju iPhone-a proizvedenih u Indiji Apple počeo prodaju iPhone-a proizvedenih u Indiji
Američki tehnološki div Apple počeo je prvi put prodaju svojih iPhona proizvedenih u indijskim fabrikama, objavljeno je na predstavljanju novog modela tog pametnog telefona... Apple počeo prodaju iPhone-a proizvedenih u Indiji

Američki tehnološki div Apple počeo je prvi put prodaju svojih iPhona proizvedenih u indijskim fabrikama, objavljeno je na predstavljanju novog modela tog pametnog telefona u Nju Delhiju.

Određeni broj modela iPhone 15 i iPhone 15 Plus iz indijske proizvodnje u prodaji je od petka u nekoliko zemalja, uključujući i samu Indiju, potvrdili su za dpa izvori iz kompanije, prenosi Mina.

Većina Appleovih proizvoda još se proizvodi u Kini. Međutim, prema nedavnim izveštajima, s obzirom na geopolitičke napetosti Apple želi uključiti druge zemlje u svoje snabdevne lance, s fokusom na Indiju i Vijetnam, prenosi SEEbiz.

Šira distribucija proizvodnje takođe je povezana s ruskim ratom protiv Ukrajine i pandemijom Covida-19, budući da su ti događaji otkrili velike zavisnosti lanaca snabdevanja od međunarodnih okolnosti.

Indija, koja osigurava državne podsticaje za proizvodnju pametnih telefona, sa svojih 1,4 milijarde stanovnika predstavlja atraktivno tržište u razvoju. Relativno skupi iPhoni ipak još čine samo mali udeo u prodaji pametnih telefona u toj zemlji.

Ove godine Apple je prvi put otvorio svoje službene trgovine u Indiji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...