Kriptovaluta FTT izgubila 76,5 odsto vrednosti

Binance preuzima platformu FTX

Hi-techPoslovanjeSvet

9.11.2022 09:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Binance preuzima platformu FTX Binance preuzima platformu FTX
Teškoće kroz koje prolazi platforma FTX dovele su do toga da Binance postane glavni kripto konsolidator na tržištu. „Danas poslepodne, FTX je zatražio našu... Binance preuzima platformu FTX

Teškoće kroz koje prolazi platforma FTX dovele su do toga da Binance postane glavni kripto konsolidator na tržištu.

„Danas poslepodne, FTX je zatražio našu pomoć. Kod njega postoji značajna kriza likvidnosti“, objavio je na svom Twitter nalogu izvršni direktor kompanije Binance Čanpeng Džao (Changpeng Zhao).

„Kako bismo zaštitili korisnike, potpisali smo neobavezujuće pismo o namerama kako bismo u potpunosti preuzeli FTX.com i pomogli u pokrivanju krize likvidnosti“, naveo je on.

Kriza likvidnosti u FTX-u, koji je 2022. godine otkupljivao problematične kripto platforme, nagoveštava potencijalnu prodaju kriptovaluta zarad jačanja finansija, prenosi SEEbiz.

„Stvari su prošle pun krug, a prvi i poslednji investitori FTX.com su isti: postigli smo dogovor o strateškoj transakciji s Binance-om“, objavio je na svom Twitter nalogu osnivač i izvršni direktor FTX Sem Bankman Frid (Sam Bankman-Fried).

Na kripto tržištu je došlo do velike rasprodaje, ali se situacija nakon toga donekle vratila u normalu. Vrednost bitcoina je pala na najniži nivo u poslednje dve godine – 17.300 dolara – da bi potom porasla, pa se njime trenutno trguje po ceni od 18.309 dolara.

„Binance ima diskreciono pravo da se povuče iz dogovora u bilo kom trenutku. Očekujemo da će FTT biti vrlo nestabilan kako se stvari budu razvijale“, dodao je Džao.

Manja kripto imovina povezana s Alamedom, trgovačkom kompanijom u vlasništvu Bankman Frida, pretrpela je velike gubitke. Token FTT, izvorni token FTX platforme za trgovanje, potonuo je za 76,5 odsto, dok je token vezan za Solanu, čiji je pokrovitelj Alameda, izgubio je 28,4 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...