OpenAI ubrzano raste

ChatGPT zahteva više vremena za prilagođavanje različitim zemljama i kulturama

Hi-techLifestyleSvet

9.12.2023 14:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

ChatGPT zahteva više vremena za prilagođavanje različitim zemljama i kulturama ChatGPT zahteva više vremena za prilagođavanje različitim zemljama i kulturama
Izvršni direktor američkog giganta veštačke inteligencije OpenAI Sem Altman (Sam Altman), rekao je da će biti potrebno „malo vremena“ da se ChatGPT prilagodi drugačijim... ChatGPT zahteva više vremena za prilagođavanje različitim zemljama i kulturama

Izvršni direktor američkog giganta veštačke inteligencije OpenAI Sem Altman (Sam Altman), rekao je da će biti potrebno „malo vremena“ da se ChatGPT prilagodi drugačijim potrebama različitih zemalja, kultura i jezika.

Govoreći putem video veze sa konferencije u Vijetnamu, pozvao je na strpljenje dok kompanija prolazi kroz ono što je opisao kao „neprirodno brz rast“.

„Upravo smo prošli kroz jedan od najluđih perioda za bilo koju tehnološku kompaniju u istoriji“, rekao je Altman na konferenciji Dana veštačke inteligencije u Ho Ši Minu. „Nismo imali vremena koje druge kompanije inače imaju, na primer pet ili deset godina, da sve to uradimo malo lakše i sporije“, preneo je Bussines Times.

On je istakao da je OpenAI od male istraživačke laboratorije postao jedna od najvrednijih svetskih tehnoloških kompanija za samo godinu dana.

To je značilo da je bilo malo vremena da se njegov ChatGPT alat konfiguriše pristupačnim za sve, posebno zato što je postojala potreba da se obezbedi usklađenost sa lokalnim zakonima zemalja u kojima se pruža usluga AI chatbot-a.

„Postojaće neka ograničenja, postojaće neke zemlje koje nam jednostavno ne dozvoljavaju da radimo“, rekao je Altman.

  • Emilija

    11.12.2023 #1 Author

    Malo je ovo i zastrasujuce sa vestackom inteligencijom

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...