Velika potražnja za novim pametnim telefonom kineske kompanije

Huawei uspeo sa modelom Mate60 Pro

Hi-techLifestyleSvet

19.10.2023 18:22 Autor: Vladimir Jokanović 4

Huawei uspeo sa modelom Mate60 Pro Huawei uspeo sa modelom Mate60 Pro
Kompanija Huawei prodala je 1,6 miliona svojih Mate60 Pro telefona za šest nedelja, dok kineski tehnološki gigant prkosi usporavanju prodaje pametnih telefona uživajući u... Huawei uspeo sa modelom Mate60 Pro

Kompanija Huawei prodala je 1,6 miliona svojih Mate60 Pro telefona za šest nedelja, dok kineski tehnološki gigant prkosi usporavanju prodaje pametnih telefona uživajući u velikoj potražnji svog novog modela vrhunskog telefona, saopštila je istraživačka kuća Counterpoint Research.

Prema njenim podacima, Huawei Technologies prodao je više od 400.000 komada za dve nedelje u periodu kada je kompanija Apple predstavila svoj novi i-Phone 15, prenosi Reuters. U prvih 17 dana prodaja modela i-Phone 15 opala je za 4,5 odsto u poređenju sa prodajom modela i-Phone 14.

Huawei je iznenada lansirao svoj vrhunski telefon Mate60 Pro, za koji mnogi analitičari kažu da koristi čip domaće proizvodnje i predstavlja napredak u suočavanju sa višegodišnjim američkim tehnološkim sankcijama.

Od početka prodaje vladala je velika potražnja za novim modelom pametnog telefona kineske kompanije, a dostupne zalihe brzo su rasprodate. Ukupno globalno tržište pametnih telefona smanjilo se za osam odsto, dostižući u trećem kvartalu najniži nivo u poslednjih 10 godina.

Huawei, Honor i Transsion Group bili su jedini brendovi koji su zabeležili međugodišnji rast u tom periodu. Ukupne isporuke pametnih telefona u Kini ostale su stabilne, odnosno porasle su za 0,03 odsto na 18,99 miliona telefona, prema podacima Kineske akademije za informacije i komunikacije.

  • Inquiete

    20.10.2023 #1 Author

    Huawei ima vrhunske telefone, ali nažalost prodaja određenih modela je opala zbog Emui sistema. Ne mogu sve aplikacije da se instaliraju.

    Odgovori

  • nemamvremenazato

    22.10.2023 #2 Author

    Imaju stvarno odlicne modele

    Odgovori

  • CIGI

    22.10.2023 #3 Author

    Huawei je Definitvno najbolji.. samo Jo’s na Tim aplikacijama da porade

    Odgovori

  • STEPA

    24.10.2023 #4 Author

    Najbolji su definitivno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...